Notícies i actualitat

Tolerància zero davant la violència masclista

Data : 25/11/2015

El proper 28 de desembre es compliran onze anys de l'aprovació pel Ple del Congrés dels Diputats de la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. La popularment coneguda com a Llei Integral ha suposat un revulsiu respecte a la violència de gènere en tots els seus aspectes i s'ha consolidat com a model internacional.

La violència de gènere és una de les manifestacions més clares de la desigualtat, discriminació i de les relacions de poder dels homes sobre les dones. És una violació dels drets humans i una forma de discriminació contra les dones.

A Espanya han mort des de l’any 2005, un total de 800 dones víctimes de la violència masclista. Es calcula que uns 900.000 fillets i filletes viuen en un ambient de maltracte sistemàtic a les seves mares i que uns 600.000 pateixen la violència directa per part del pare.

Durant aquesta dècada a les Illes Balears 21 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles. De fet, la nostra Comunitat Autònoma és on es registra una de les taxes de denúncies per violència de gènere més altes de l’estat.

Malgrat la utilitat i el reconeixement internacional rebut per la Llei Integral, les dones continuen sofrint violència de gènere. Tenir una bona legislació no és suficient. Durant els primers 8 mesos de 2015 han estat assassinades 48 dones.

Per totes aquestes raons, es fa necessari redoblar els esforços contra la violència de gènere i tornar a col·locar-la com a prioritat política.

En aquest sentit tots els grups polítics que integren la Corporació del Consell Insular de Menorca, equip de govern i oposició, demanen tolerància zero davant la violència masclista, un problema global que malauradament requereix encara d’una acurada tasca de sensibilització social.


Més per Menorca
PSOE Menorca
Podem Menorca
Partit Popular de Menorca

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS