Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca participa en un projecte sobre l’ús energètic eficient a les granges lleteres

Data : 24/11/2015

El Consell Insular de Menorca junt amb la Fundació Agroterritori de Catalunya, la Chambre d'Agriculture d'Ariège (Midi-Pirineus) i la Chambre d'Agriculture de la Lozère (Llenguadoc-Rosselló) han unit esforços per desenvolupar el projecte «Estratègia per l'eficiència energètica en explotacions ramaderes de vaca de llet a l'Euroregió. Selecció comparativa d'eines i metodologies comunes».

El passat dijous dia 19 de novembre es va realitzar una jornada a la Universitat de Girona on es va presentar una Guia de bones pràctiques energètiques en explotacions de vaca de llet,
La guia, presentada per Roberto Victory (assessor tècnic del projecte)  és una aportació basada en el coneixement de les experiències compartides entre territoris per promoure l’estalvi d’energia i la reducció dels costos econòmics de les explotacions on s’aborden aspectes de gestió tècnica i econòmica relacionats amb, la racionalització en l’ús d’energia en els diferents processos d’una explotació lletera, des de l’alimentació del bestiar fins a la refrigeració de la llet.

Durant la jornada es va realitzar una taula rodona amb representants de les quatre regions participants i representants de la Generalitat de Catalunya on es van abordar aspectes com l’ajust territorial de les explotacions, la diferenciació i el consum local dels productes lactis i les millores tecnològiques que poden ajudar a fer més rendible el sector i a la disminució de despesa energètica associada a combustibles fòssils i per tant contribuir a la disminució d’emissions de gasos d’efecte hivernacle responsables de l’escalfament global. Per part del Consell Insular de Menorca hi van ser presents el Director Insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol, i el tècnic agrícola Joan Bustamente.

La guia es trobarà disponible aviat a la pàgina web del Consell Insular de Menorca.

Maó, 24 de novembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS