Noves accions per disminuir el consum d’alcohol entre les persones menors d’edat

Data : 12/02/2020

Any rere any, la memòria del servei de Drogodependències del Consell Insular de Menorca mostra com l’alcohol és una de les drogues que té un grau d’addicció més alt entre els joves. Per aquest motiu, un dels objectius que té marcat el Servei és disminuir el consum d’alcohol a través d’accions educatives i de sensibilització.

En aquest sentit, aquest matí la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, han assistit a una reunió, convocada per la direcció insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca, on també han participat els comissaris de la Policia Nacional de Maó i Ciutadella, el capità de la Guàrdia Civil, i diversos representants locals dels ajuntaments, en la qual s’ha tractat la necessitat de reduir el consum d’alcohol durant les festes patronals de Menorca de manera coordinada.

Segons la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, «la permissivitat i la tolerància entorn a l’alcohol, especialment en contextos festius, és una realitat. Hem de treballar amb la consciència social i fer entendre que no tot està permès. Els adults som els primers que hauríem de donar exemple».

L’objectiu de la reunió era exposar i compartir l’experiència del projecte que es va implementar al municipi d’Alcúdia i que es podria adaptar a la realitat menorquina. En el transcurs de la jornada s’han abordat diferents propostes com la prohibició de portar alcohol per part dels menors en el Jaleo Bus, creació de normatives específiques pels dies de les festes patronals, ampliació del número de policies tutors durant les festes patronals, entre d’altres. Ara, totes aquestes propostes seran valorades per una taula de coordinació, que haurà d’analitzar les accions i estimar la seva viabilitat i repercussió.Maó, 12 de febrer del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Benestar Social
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS