El Govern reuneix totes les administracions per abordar l’evolució del coronavirus

Data : 09/03/2020

La presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha assistit avui a la reunió de la Comissió Informativa Interinstitucional per abordar el seguiment del COVID-19.

En la trobada, que ha tingut lloc a la sala d’actes de Can Campaner, han participat les conselleres i consellers de Presidència del Govern Balear, Cultura i Igualtat, Pilar Costa; Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; Salut i Consum, Patricia Gómez; Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, així com representants de les conselleries de Mobilitat i Habitatge i d’Educació, Universitat i Recerca. També hi ha assistit la delegada del Govern, Aina Calvo, el batle de Palma, José Hila, els representants dels consells insulars, de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), el Bisbat i el president del Parlament, Vicenç Thomàs, entre d’altres autoritats.

La Presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha agraït la col·laboració entre les diferents administracions: “És important seguir coordinant-nos per fer un seguiment continu des de tots els àmbits i que impliqui totes les institucions. Enfront d’aquesta situació, compromís de tots i unitat d’acció”.

Armengol també ha recordat que hi ha hagut una “molt bona capacitat per donar resposta” en l’actuació dels casos confirmats i ha insistit en la confiança plena a la feina de tots els professionals de la Salut i els ha agraït la seva tasca: “Vull traslladar un missatge de tranquil·litat. Tenim excel·lents professionals i un dels millors sistemes sanitaris del món. El meu agraïment i reconeixement a tots els professionals que treballen sense pausa en la prevenció i tractament del virus. El seu esforç i vàlua són garantia de seguretat i confiança”. En la mateixa línia, també ha destacat la "necessària coordinació constant" amb el ministeri de Sanitat i les conselleries de Salut de totes les comunitats.

Tot i les mesures extraordinàries que s’estan prenent a nivell mundial i que s’expliquen per la responsabilitat amb aquelles persones que poden patir les conseqüències del virus, especialment col·lectius més vulnerables, la presidenta ha recordat que la gent ha de fer “vida normal”, sempre amb precaució com amb qualsevol altra malaltia i seguint les recomanacions del Servei de Salut.

Durant la reunió s’ha explicat que l’objectiu d’aquesta Comissió Informativa és afavorir la coordinació adequada per al seguiment del COVID-19 de tal manera que es pugui oferir a la població l’atenció oportuna en funció de cada fase de l’expansió del virus SARS-Cov-2. A més a més, cal recordar que hi ha també una col·laboració constant amb el govern central i la xarxa europea de vigilància, seguint també les directrius de l’Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea.

Des del Govern s’està fent un esforç important per tal d’afavorir que la població disposi d’informació rigorosa i actualitzada i per això ha activat la pàgina web coronavirus.caib.es, a la qual, paulatinament, s’aniran incorporant noves dades.

Per part seva, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha explicat que actualment les Illes Balears es troben en un primer escenari de contenció i l’objectiu és evitar que la infecció s’estengui. Així mateix, ha volgut agrair la tasca dedicada i eficaç dels professionals del departament de Salut Pública, així com del personal sanitari assistencial, per atendre els casos detectats a l’arxipèlag.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
Departaments
Presidència
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS