El Consell actualitza el manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric amb un disseny més atractiu i proper per als visitants

Data : 09/03/2020

El Servei de Patrimoni revisa els fulletons informatius, editats en català, castellà i anglès, i que ja s’han començat a distribuir a diferents punts d’especial interès de l’illa


El Servei de Patrimoni Històric del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, ha reeditat el manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric amb un disseny més atractiu i més proper per als visitants.

Amb una tirada de 5.000 exemplars, els fulletons informatius, editats en català, castellà i anglès, ja s’han començat a distribuir a diferents punts d’especial interès de l’illa en coordinació amb la Fundació Foment del Turisme.

La institució insular pretén d’aquesta manera implicar a la societat en la conservació del patrimoni històric de Menorca com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions. Així, el Servei de Patrimoni explica a través de sis punts com pot col·laborar la ciutadania, per exemple, en cas que durant una visita cultural es detectin evidències d’un acte d’espoliació. De la mateixa manera, també s’adverteix que fer prospeccions és únicament una feina que correspon als equips professionals d’investigació.

A banda de demanar un respecte pel medi ambient i de seguir l’itinerari marcat en els diferents jaciments i llocs culturals mitjançant la senyalística, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports apunta a la fragilitat del patrimoni immoble menorquí per la qual cosa convida als visitants a contactar amb les autoritats en cas que siguin testimonis d’enderrocs, pintades o altres tipus de situacions que puguin comprometre la preservació dels monuments. És per açò que els fulletons inclouen un llistat de contactes telefònics de les principals forces de seguretat de l’illa i del Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca.


Maó, 9 de març de 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS