Menorca Starlight present en la II Trobada Balear d'Associacions d'Astronomia que s'ha celebrat a Eivissa

Data : 03/03/2020

La secció d'astronomia del Cercle Artístic de Ciutadella ha presentat el segell Menorca Starlight en la trobada anual d'associacions astronòmiques de les Illes Balears

La II Trobada Balear d'Associacions d'Astronomia ha tingut lloc aquest cap de setmana 29 de febrer i 1 de març a Eivissa on s'han reunit les principals entitats de les illes per debatre entorn de l'astronomia i oferir micro-conferències. La secció d'astronomia del Cercle Artístic de Ciutadella, representada per membres de la junta directiva i el seu president, Joan Lluís Pons, han assistit a l'acte per parlar de Menorca Starlight.

La trobada ha reunit a quatre associacions astronòmiques representatives: Astromallorca, Club Newton (Mallorca), Agrupació Astronòmica d'Eivissa i la secció astronòmica del Cercle Artístic de Menorca. Durant el cap de setmana uns trenta membres d'aquestes associacions han ofert conferències per parlar de la seva història, la situació de les aurores boreals, estrelles fugaces o de l'estrella Betelgeuse, entre d'altres.

A més de les xerrades, la trobada també ha comptat amb una sessió pública d'observació solar en l'Observatori des Puig des Molins i una visita al telescopi de Cala d'Hort per observar el cel nocturn. Aquesta trobada anual es va celebrar per primer cop l'any passat a Mallorca i té l'objectiu de potenciar la col·laboració entre les entitats de les illes.

Menorca Starlight
El president de la secció d'astronomia del Cerce Artístic, Joan Lluís Pons, juntament amb el secretari Biel Torres i Joan Pascual, han representat Menorca Starlight en aquesta trobada balear. Joan Lluís Pons va oferir dissabte 29 una conferència per explicar la importància del doble nomenament de Menorca com a Reserva i Destinació Starlight així com tots els beneficis que aquests segells suposen per a l'illa. La temàtica va suscitar força interès entre les associacions d'Eivissa i de Mallorca.

Fa poc més d'un any Menorca rebia aquestes destinacions de la mà de la Fundació Starlight i des de llavors, Menorca ha acollit el II Trobada Internacional Starlight on es van reunir els principals actors i experts sobre cel nocturn a escala internacional, ha posat en marxa un curs de monitors astronòmics i ha realitzat una jornada empresarial entorn les oportunitats de negoci Starlight per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible com és el cas del turisme de les estrelles.

Maó, 3 de març del 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS