Aposta per la millora de la seguretat viària de les urbanitzacions turístiques

Data : 28/02/2020

El Consell Insular de Menorca ha decidit ja quins seran els projectes finançats a través del fons del govern estatal destinat a pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook. Aquesta partida pressupostària adreçada a inversions que permetin modernitzar el sector turístic balear ha permès destinar a Menorca 1,4 milions d’euros.

Aquesta actuació encaixa amb la voluntat de la institució insular, qui té per un dels principals objectius d’aquesta legislatura la millora de les urbanitzacions turístiques de l’illa. En aquest sentit, fa uns mesos ja es va iniciar la redacció del nou pla de modernització de les zones turístiques amb l’elaboració de la diagnosi de l’estat de les urbanitzacions. Aquesta diagnosi, que es presentarà durant les pròximes setmanes, inclou un llistat de les millores urbanístiques a implementar.

En aquest sentit, el Consell Insular ha volgut finançar projectes ja identificats durant l’elaboració d’aquesta diagnosi i ha optat per donar a prioritat, en aquesta ocasió, a projectes que millorin la seguretat viària, tant dels turistes com dels residents. En total seran 8 els projectes executats, 4 executats pel Consell Insular i 4 pels ajuntaments del propi municipi, i suposarà una inversió final aproximada de 1.500.000€ aportant el restant el Consell Insular amb fons propis.

Els projectes que executarà el Consell Insular són:

Millora del ferm del camí d’accés a Binibeca Vell i del camí d’accés a Binisafuller Roters.
Millora del ferm de la carretera Me-18 d’accés a Sant Tomàs.
Millora de la zona d’accés de la carretera de Cala Galdana Me-22 i de la parada d’autobús.
Reordenació i millora de l’aparcament públic de Serpentona (Cala Galdana).

Els projectes que executaran els municipis són:

Projectes de millora i pavimentació de la zona turística des Canutells.
Projecte de millora i embelliment de l’accés a la urbanització de Cala’n Porter.
Adequació de la zona per estacionament de transport públic a la carretera de Torre Solí a l’alçada del càmping de Son Bou.
Posada en funcionament del sanejament al Port d’Addaia.
Adequació de l’entrada de la urbanització Sol del Este.


Maó, 28 de febrer del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Presidència
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS