Presentació projecte didàctic i videojoc en 3D 'El meu talaiot'

Data : 25/02/2020

El Consell presenta el projecte didàctic “El meu talaiot” amb l’objectiu de donar a conèixer la Menorca Talaiòtica entre l’alumnat de 1r d’ESO

Una aplicació 3D permetrà als estudiants construir el seu propi talaiot a través d’un format de videojoc


El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports obre una nova línia de projectes educatius que han de servir per complementar l’oferta didàctica de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial.

La directora insular de Cultura i Patrimoni, Raquel Marquès, ha presentat avui el projecte “El meu talaiot”. Es tracta d’un conjunt d’activitats diverses l’objectiu de les quals és que els alumnes de 1r d’ESO de Menorca puguin reconèixer les claus de la Prehistòria de Menorca a través del talaiot com a estructura protagonista i símbol indiscutible de la cultura talaiòtica.

“Un dels principals atractius del programa és una aplicació 3D que permetrà als estudiants construir el seu propi talaiot a través d’un format de videojoc. La intenció és donar a conèixer d’una manera divertida i innovadora els diferents tipus de talaiots de l’illa, el seu funcionament i la seva estructura”, ha explicat Raquel Marquès.

L’arqueòleg Borja Corral, director i creador del projecte didàctic ha destacat la bona acollida que ha tingut l’aplicació 3D en els centres, “després de dur a terme una exitosa prova pilot”.

Andreu Florit, de l’empresa REM Experience, creadora del videojoc, ha presentat un vídeo tutorial al qual tindran accés els centres amb les corresponents indicacions per començar a interactuar amb una eina en 3D “molt intuïtiva i pensada per l’alumnat de 1r d’ESO”.

La narrativa de l’aplicació se situa dins la sala d’un museu, el qual vol realitzar una exposició sobre la Menorca Talaiòtica i vol exposar una representació d’un talaiot en una de les seves sales.

El programa, que impartirà l’arqueòleg Borja Corral, es conforma per tres sessions on es compaginen les unitats didàctiques de l’activitat, l’aplicació en 3D i una visita a un talaiot de Menorca. “El meu talaiot” reivindica l’actual currículum educatiu tenint present la transversalitat del coneixement.


Els centres podran accedir a aquesta oferta didàctica en els propers dies a través del portal web del programa Salut Jove.Maó, 25 de febrer de 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS