Notícies i actualitat

Reunió de la Comissió Mixta entre el Consell Insular i l'Església Catòlica

Data : 13/11/2015

Ahir dia 12 de novembre es va constituir a la seu del CIM a Ciutadella la Comissió Mixta entre el Consell Insular de Menorca i l'Església Catòlica de la legislatura 2015-2019, que serà presidida pel conseller de Cultura i Educació, sr. Miquel Àngel Maria Ballester i Mn. Gerdard Villalonga Hellín, com Administrador Diocesà de Menorca.

Aquesta comissió té per objectiu vetllar per la protecció, restauració i conservació dels béns del patrimoni històric de l'Església Catòlica a Menorca, alguns d'ells béns d'interès cultural com són la Catedral a Ciutadella o les esglésies de Santa Maria i Sant Francesc a Maó. Tot això es fa en compliment de l'article 4 de la Llei 12/1998 de 21 de desembre del patrimoni històric de les Illes Balears que estableix un marc de col·laboració i coordinació entre els consells insulars i l'Església Catòlica per vetllar pels béns integrants d'aquest important patrimoni històric radicat a les nostres illes.

La Comissió Mixta Consell Insular de Menorca i el Bisbat de Menorca per a la protecció, restauració i conservació dels béns integrants del patrimoni històric de Menorca de titularitat de l'Església Catòlica va quedar constituïda pel conseller de Cultura i Educació, sr. Miquel Maria Ballester; l'administrador diocesà, sr. Gerard Villalonga Hellin; el president de la Comissió del Patrimoni del Bisbat, sr. Gabriel Julià Seguí, l'arquitecte, membre de la Comisisó de Patrimoni del Bisbat, sr. Francesc Ramón Farrés Díaz-Meco; l'arquitecta del Consell Insular de Menorca, sra. Elisenda Boet Doménec i la cap del Servei de Patrimoni Històric del CIM, sra. M. Cristina Rita.

El darrer conveni de col·laboració signat entre ambdues entitats data de maig de 2011 i va ser trianual, finalitzant la seva vigència el 31 de desembre de 2013. La legislatura 2011-2015 es van signar dues addendes prorrogant el conveni,i la darrera va servir per a la rehabilitació de les façanes de l'església del Carme de Maó.

En l'orde del dia de la reunió es van analitzar les intervencions realitzades l'any 2015, relatives a la restauració de les façanes de l'església del Carme de Maó; les noves propostes per a 2016 i es va aprovar l'esborrany d'una nova addenda per a l'any 2016, atès que la intenció és que no se signi un nou conveni fins que s'hagi nomenat un nou bisbe que el pugui signar. Aquesta addenda preveu la inversió de 30.000 € per part del Consell Insular de Menorca en la restauració del bé del patrimoni històric de l'Església Catòlica en Menorca que es preveu que sigui en una zona de l'església de Sant Francesc de Ciutadella que té la coberta en mal estat, tot això pendent de l'aprovació d'aquesta obra per part de la Comissió de Patrimoni del Bisbat.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS