Notícies i actualitat

Congrés Mundial de Reserves de Biosfera

Data : 06/02/2012

Menorca acollirà entre el 13 i el 15 de febrer el primer congrés de la Xarxa Mundial de reserves de biosfera illes i zones costaneres com a pas previ a la seva designació com a seu internacional en desenvolupament sostenible. Així ho han explicat avui el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo i el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga.

L'organització d'aquest congrés correrà a càrrec de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, el Consell de Menorca i el govern autònom de Jejú (República de Corea) i estarà sota la coordinació general de la UNESCO.
La pròxima setmana arribaran a Menorca mig centenar de persones en representació de 19 reserves de la biosfera procedents de d'Àsia, Oceania, Amèrica Llatina i Europa amb l'objectiu de generar un intercanvi d'experiències i elaborar un pla de treball i de coordinació dins la Xarxa.

Però el més important per a Menorca d'aquest congrés, que tindrà lloc a la seu del Consell Insular de la plaça Biosfera, serà la formalització del compromís entre tots els participants per impulsar el nomenament de Menorca com a seu mundial de reserves de biosfera en desenvolupament sostenible i de Jejú en temes de canvi climàtic.

Posteriorment està previst que aquests nomenaments es ratifiquin de forma definitiva en la propera assemblea de la UNESCO que tindrà lloc a finals de maig o principis de juny.

La divulgació del congrés es durà a terme a través de la web de la UNESCO, pel programa MAB del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i també s'enviarà la notícia a més de 50 revistes i grups de notícies especialitzats en medi ambient i canvi climàtic.
El president Tadeo ha destacat la importància d'aquest fet pel que fa al medi ambient i per la repercussió mediàtica que pot tenir per a Menorca pel turisme ecològic.

Maó, 6 de febrer de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS