Notícies i actualitat

Personal del Consell i dels ajuntaments milloren els seus coneixements per tractar amb adolescents i les seves famílies

Data : 04/02/2012

Amb el ferm propòsit i compromís per part de la Conselleria de Benestar Social i Joventut de treballar en la millora de l’atenció a la infància, la joventut i la família, 40 professionals entre tècnics del Consell Insular i dels vuit ajuntaments de Menorca, han assistit al curs de “prevenció i gestió de conflictes amb adolescents i les seves famílies” impartit a la seu insular de la plaça Biosfera.

El curs ha estat impartit per la doctora Liliana Zanuso, Metge psiquiatra de l’APSA, especialista en teràpia i mediació familiar pel The Mediation Center de Portland (Oregon). Treballa a més com a assessora del Jutjat de Família número 25 de Buenos Aires. Zanuso també és docent de l’associació de Psiquiatres Argentins del Poder Judicial bonarense.

Aquest seminari va tenir lloc aquest dijous i va comptar amb la participació del personal que treballa al Servei Insular de Família i al Centre d’Acollida d’infància i Família del Consell Insular, així com dels equips d’Intervenció familiar dels vuit ajuntaments.

La societat actual té, com un dels problemes més difícils d’abordar el treball amb adolescents problemàtics, entre d’altres coses, perquè la intervenció i la consulta sobre la seva conducta i el seu tractament, solen fer-se de forma tardana. Per altra banda, els abordatges tradicionals solen ser complicats de dur a terme i la dificultat de que es desenvolupin amb resultats exitosos és important.

En aquest sentit, el seminari proposa una nova perspectiva per al treball en aquests contextos i inclou tècniques, rituals i metàfores que permeten al professional apropar-se més operativament a aquests adolescents i a les seves famílies.

La proposta de la Dra. Zanuso ens acosta a la intervenció sistèmica, amb una mirada diferent i molt interessant en quant que es recolza en la pràctica i la reflexió sorgida de la mateixa.

Els trastorns adaptatius i el control d’impulsos, el comportament antisocial, la personalitat límit, els trastorns alimentaris, la violència o les famílies resistents, han estat alguns dels temes que s’han tractat en aquest seminari.

És de destacar que l’equip de la Conselleria de Benestar Social i Joventut ha aconseguit portar aquesta professional amb el reconeixement de la Universitat Autònoma de Barcelona, dotant els participants del curs amb crèditis acadèmics d’aquest centre educatiu.


Maó, 4 de febrer de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS