Notícies i actualitat

Signat el contracte de gestió del Servei Públic de Tractament, Valorització i Eliminació de Residus de Milà pels propers 25 anys.
L'1 de desembre és la data prevista perquè la UTE CESPA GESTIÓN DE RESIDUOS,S.A.U – ADALMO,S.L. inicii la prestació del servei

Data : 13/11/2015

El passat 4 de novembre de 2015 el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals va comunicar al Consorci la resolució (núm. 1016/2015) del recurs interposat per la UTE SETEC BUILDING,S.L. / S.A. DE OBRAS Y SERVICIOS, COPASA – GUADAIRA SERVICIOS AMBIENTALES,S.L. a l'acord d'adjudicació del contracte de gestió del servei públic de tractament, valorització i eliminació de residus a l'Àrea de Gestió de Residus de Milà.

El tribunal va acordar inadmetre el recurs per extemporani i alhora va alçar la suspensió del procediment produïda d'acord amb el disposat a l'article 45 de la Llei de contractes.

Un cop resolt aquest punt, el dimarts 10 de novembre, en reunió amb els representants de l'empresa, es va procedir a formalitzar la signatura del contracte de gestió del servei públic de tractament, valorització i eliminació de residus a l'Àrea de Gestió de Residus des Milà per part del Consorci i la UTE CESPA GESTIÓN DE RESIDUOS, S.A.U. - ADALMO,S.L. (en endavant UTE ES MILÀ).

La data prevista per a l'inici de la prestació del servei és l'1 de desembre de 2015.

El projecte proposat per la UTE ES MILÀ és una aposta sòlida i fiable basada en l'aplicació de les millores tècniques disponibles, en què es prioritza el tractament específic de les fraccions orgàniques i la separació de les diferents fraccions de residus que s'envien a plantes de reciclatge fora de l'illa (cartó, alumini, fèrrics, plàstics,...). Com a fet distintiu, el projecte contempla la recuperació de part del rebuig com a combustible sòlid recuperat dels residus (CSR), aspecte que permet reduir el percentatge de rebuig destinat a abocador a menys d'un 50% del total d'entrades a planta.

Pel que fa a la planta de tractament, el projecte preveu una distribució més compacta de les naus, maximitzant la seva capacitat sense necessitat d'ocupar més terreny. Pel que fa als abocadors, s'inicien els treballs de restitució de Milà II de forma immediata, es dóna solució a la problemàtica de subpressió detectada a la cel·la III de l'ampliació de l'abocador i s'aporten millores tant per a la planta de lixiviats com per a la fase d'ampliació de l'abocador que resta per executar.

La inversió total a realitzar durant els 25 anys de contracte és de 20.738.528,63 €, un 66% de la qual (13.663.499,37 €) es durà a terme durant el primer any d'explotació.

El proper dimarts, 17 de novembre, serà presentat el projecte en el Consell Insular de Menorca, juntament amb els responsables de l'empresa.


Maó, 14 de novembre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS