El Consell Insular revisa les prestacions econòmiques per acolliment familiar

Data : 12/02/2020

En el marc de la campanya divulgativa que el Consell Insular de Menorca porta a terme per incrementar el nombre de famílies que actualment col·laboren en l’acolliment familiar d’infants i adolescents que, per diferents motius, no poden viure amb les seves pròpies famílies i que necessiten créixer i desenvolupar-se en un entorn adequat, fa gairebé tres anys es detectà la necessitat de crear la modalitat d’acolliment familiar especialitzat, per atendre en un context familiar persones menors d’edat amb necessitats educatives especials, i la modalitat d’acolliment familiar d’urgència, per acollir temporalment infants menors de sis anys. Aquestes modalitats preveuen una prestació econòmica que s’ha anat actualitzant anualment i que en aquests moments és de 818,50 € mensuals per persona menor acollida.

Així mateix, amb l’objectiu de prioritzar l’adopció de mesures de protecció familiars sobre les mesures de protecció residencials i tenint en compte que les prestacions econòmiques vigents per a la resta de modalitats d’acolliment familiar només havien estat objecte d’actualització anual d’ençà de la seva aprovació d’acord amb l’increment de l’IPC, en la sessió ordinària de Consell Executiu de dia 10 de febrer, el Consell Insular de Menorca acordà revisar les prestacions econòmiques per atendre les necessitats bàsiques i específiques de les persones menors acollides. Així, la prestació per acolliment familiar d’una persona menor passa de 272,36€ a 382,32€ mensuals, i l’acolliment familiar de dues o més persones menors passa de 243,99€ a 342,49€ mensuals per menor.

Maó, 12 de gener del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Benestar Social
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS