Notícies i actualitat

El Consell organitza una reunió de coordinació entre els diferents cossos per fer front a possibles nevades

Data : 02/02/2012La seu del Consell Insular de Menorca de la plaça Biosfera ha estat avui el lloc on els diferents cosos de seguretat i emergències s'han reunit per establir l'operatiu de coordinació per fer front a possibles nevades, segons les previsions meteorològiques per aquest cap de setmana.

Segons aquest dispositiu, estan disponibles quatre tones de sal per evitar situacions de glaçades al paviment. També s'està en contacte amb les empreses que disposen de maquinària d'estesa de material com motoanivelladores, pales o tractors escampadors de gra, per eliminar de forma efectiva l'acumulació de neu i gel sobre la carretera.

Per altre banda, les carreteres de Menorca s'han dividit en tres zones: zona de llevant o zona 1, la centre o zona 2 i la de ponent o zona 3. A cadascuna d'aquestes zones es disposaran tres equips formant dos subequips de quatre operaris com a mínim formats amb personal de la UTE Conservació Menorca INNOVA-OLIVES, encarregada del manteniment de les carreteres, i del propi Consell Insular, amb l'objectiu de repartir sal i retirar la neu.

També s'han classificat les carreteres per ordre de prioritat. Les més sensibles per la seva importància són les del grup 1 i corresponen a les que donen accés a una població superior al 2%, amb una IMD superior a 1000 vehicles i les que són única alternativa de comunicació.

L'objectiu és assegurar-ne primer la conducció a les del grup de prioritat 1, després a les del grup 2 i en darrer lloc al grup 3. Dintre del primer grup destaca l'accés a l'hospital Mateu Orfila i a l'aeroport de Menorca.

El conseller de Cooperació Local, Juanjo Pons, ha fet una crida a la població perquè aquest cap de setmana, si és possible, eviti circular en cotxe per les carreteres i que telefoni al 112 en cas d'emergència.

A més dels directors insulars del departament de Carreteres, Tomeu Martí i Joan Mascaró, de la directora de Cooperació Local, Assumpta Vinent i del propi Juanjo Pons, hi eren pressent a aquesta reunió representants de les policies locals, dels diferents Ajuntaments, de l'IBANAT, de la Guàrdia Civil, del 112, dels bombers de Menorca, de Protecció Civil, així com de la brigada del Consell.

Maó, 2 de febrer de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS