El Consorci de Residus rep per quart any consecutiu la màxima distinció d'ASPAPEL en gestió i recollida selectiva de paper i cartó

Data : 04/02/2020

El Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán i el president d'ASPAPEL, Jordi Mercader, han fet entrega del guardó de tres “Pajaritas Azules” al Consorci de Residus de Menorca, premiant així la planificació del seu servei de recollida, la dotació de contenidors, la conscienciació ciutadana i la traçabilitat del material recuperat

El Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca ha obtingut per quart any consecutiu tres “Pajaritas Azules”, el màxim reconeixement en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartó d'ASPAPEL, l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó, per la campanya de recollida realitzada en 2019. L'acte s'ha celebrat a Valladolid i el premi ha estat recollit per Maite Salord, presidenta del Consorci de Residus i Energia de Menorca i el director insular Esteve Barceló de mans d'Hugo Morán, Secretari d'Estat de Medi Ambient i del president d'ASPAPEL, Jordi Mercader, en companyia de la resta d'ajuntaments i entitats premiades.

L'avaluació per atorgar aquest guardó consisteix en analitzar 21 indicadors sobre la planificació del servei de recollida, la dotació de contenidors, la informació i conscienciació ciutadana realitzada, la qualitat de les recollides complementàries i la traçabilitat del material que es recupera. En aquesta edició de 2020 s'han distingit 35 entitats locals de dotze comunitats autònomes, de les quals 26 han rebut el màxim reconeixement representat per tres “Pajaritas Azules”. A més de Menorca, entre les entitats guardonades també es troben els ajuntaments de Barcelona, Lleida, Bilbao o Cadis, el Consorci grupación Nº 1 Huesca y GHRUSA o la Mancomunitat de la Comarca de Pamplona.

Després de l'acte d'entrega, ASPAPEL ha conduit als assistents a visitar la fábrica de paper i cartó reciclat de DS Smith, proveedor referent en embalatge sostenible ubicat al municipi de Dueñas (Palència), per conèixer com el paper i cartó dels contenedors es converteix en caixes de cartó tancant així el cicle d'economia circular del paper.

Recollida de paper i cartó del 2019 a Menorca
La campanya de recollida selectiva de paper i cartó 2019 a Menorca va aconseguir recollir l'any passat un total de 5198,62 tones, la qual cosa implica que de mitjana cada menorquí/a va separar durant l'any uns 55 kg de cartó. El premi reconeix doncs la tasca de tots els participants en la cadena de reciclatge, des de cada un dels membres de les famílies que separen a casa, fins als comerciants, empresaris i l'equip humà de tos els ajuntaments que s'encarrega de recollir i condicionar tot el paper i cartó que surt de Menorca per al seu aprofitament.

Actualment, Menorca disposa de 644 contenidors de paper i cartó distribuïts per tota l'illa per a la recollida i posterior reciclatge. A més, aquest material també es recull en més de 300 grans productors de l'illa. Completa el sistema una recollida porta a porta en comerços de tots els municipis de Menorca que es realitza de dilluns a dissabte.

El programa "Pajaritas Azules"
El programa Pajaritas Azules d'ASPAPEL és un programa anual d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió municipal en la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó. Aquesta avaluació es realitza de manera anual i va acompanyada d'un programa d'assessorament tècnic des de l'associació, la qual compta amb el 90% de la producció del sector. Reconegut internacionalment amb el Premi Europeu de Reciclatge de Paper, el programa d'ASPAPEL segueix creixent, amb més entitats locals guardonades i un increment del 40% en el nombre dels guardonats amb el màxim reconeixement.

Maó, 4 de febrer de 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS