El Consell Insular de Menorca ha posat en marxa la quarta temporada d’Integrasport

Data : 29/01/2020

Integrasport és un programa que té com a principal objectiu la promoció de valors educatius i socials en l’esport. Va dirigit a clubs esportius en edat escolar amb incidència directa en categoria aleví, infantil i cadet.

Aquest programa acull aquesta temporada a 34 clubs adherits de 15 disciplines esportives diferents que tenen com a públic objectiu un potencial de 150 entrenadors, 1800 esportistes i 1800 famílies de fillets i filletes que estan fent esport en edat escolar.

És un programa que incideix en canviar el Paradigma de l’Esport Tradicional on la competició és l’eix central que condiciona en molts casos l’estat emocional de l'esportista ja que la resta d’agents relacionats sobretot famílies i entrenadors tenen com a referència la competició i no el benestar de l’esportista.

El nou Paradigma d’Integrasport situa l’esportista en l’eix central i tot el que es relaciona amb l’esportista (competició, entrenador, entorn familiar) se centra en aconseguir el benestar emocional de les filletes i fillets que practiquen esport en edat escolar.

Una proposta de treball transversal, d’educació en valors liderat per un grup de treball multidisciplinari que s’uneix als tècnics esportius dels clubs formats per aquest equip de 8 titulats universitaris de l’àmbit de l’educació física, la nutrició, la psicologia, Teràpia emocional i Coaching.

Un equip que permet completar la bona tasca dels clubs esportius completant la formació amb aspectes relacionats amb la comunitat local (equip - club) i global (esport - municipi - illa): empatia envers els altres, respecte del joc net, societat més justa i tolerant, societat més igualitària en gènere, societat més saludable i sostenible.

Entre els continguts, destaquen les novetats d’aquesta edició, els tallers d’hàbits alimentaris en els que esportistes i famílies coneixen de primera mà les principals característiques que ha de tenir l’alimentació d’un esportista. Per altra banda, els tallers d’igualtat de gènere, en el que es treballa per sensibilitzar sobre la necessitat d’emprar un bon llenguatge i comportament no sexista en l’esport.

Des del departament d’Educació, Joventut i Esports es valora molt positivament aquest programa que engloba totes les accions que promouen el treball en valors educatius i que es dur a terme amb la col·laboració de la Direcció General d’esports del Govern de les Illes Balears.

Maó, 28 de gener de 2020.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS