El Consell Insular dóna el vistiplau definitiu per licitar les obres i obrir la Cova de s'Aigua de Cala Blanca al públic

Data : 28/01/2020

La licitació aprovada pel Consell Executiu per al condicionament interior i d'accés a la cova, que es publicarà en els pròxims dies, compta amb un pressupost total de 443.491,04€ assumit entre el Govern Balear i el Consell


El Consell Executiu de Consell Insular ha acordat avui a proposta de la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, l'aprovació definitiva de les clàusules administratives i el projecte tècnic per al condicionament interior i d'accés a la Cova de s'Aigua de Cala Blanca. Amb l'aprovació de la proposta, el Consell Insular dóna el vistiplau definitiu al projecte de licitació per obrir la cova al públic, de manera que els tràmits per a la seva publicació i posterior adjudicació s'iniciaran en els pròxims dies.

El projecte de licitació comptarà amb un pressupost inicial de 443.491,04€ IVA inclòs, que les empreses licitadores podran millorar a la baixa. La suma es desgrana en dos lots, el de condicionament interior de la cova, de 295.381,11€, i el lot destinat a l'adequació de l'accés a la cova, de 148.109,93€, ambdues amb IVA inclòs.

El finançament del projecte va a càrrec del Govern balear i el Consell Insular de Menorca a través d'un conveni interadministratiu signat entre el Consell i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), pel qual el Govern va acordar la transferència de 408.000€ per a l'execució de les obres i el Consell Insular assumir la resta.

El projecte d'obertura de la Cova de s'Aigua es va iniciar el juliol de 2017 amb l'adjudicació d'aquest a l'empresa Sociedad Asturiana de Diversificación Minera, SA. Després de ser lliurat al Consell Insular el març de 2019, es detecten una sèrie de deficiències, entre elles una relativa al compliment de la llei d'Accessibilitat Universal, que va quedar resolta en els mesos posteriors i pel qual s'instal·larà un elevador motoritzat. L'octubre de 2019 l'ajuntament de Ciutadella, que ha treballat de forma conjunta amb el Consell Insular per a l'impuls del projecte, aprova el permís d'instal·lació i obres per a l'obertura de la cova de Cala Blanca. Els tràmits han continuat fins avui, quan el Consell Executiu ha aprovat publicar la licitació de les obres.

Les obres per habilitar l'accés a la cova compten amb certa complexitat a nivell tècnic i ha suposat la realització de diversos estudis espeleològics i arqueològics per obtenir les autoritzacions pertinents. En tot el procés s'ha comptat amb l'ajuda de l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME), que ha estat l'organisme encarregat d'oferir assessorament sobre el projecte.

Després de la realització de les obres, es podran visitar els 2.500 metres quadrats de superfície de la cova, que compta amb un llac interior. La cavitat compta amb un alt valor geològic a causa de les nombroses estalactites que hi ha al seu interior.

Maó, 27 de gener de 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS