Notícies i actualitat

El Consell Insular està preparant una consulta pública per coordinar actuacions amb els operadors privats en fibra òptica de Menorca.

Data : 31/01/2012

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, s’ha reunit amb el director general d'Innovació del Govern balear, Antonio Jorge Mateos, per analitzar de forma conjunta el projecte de fibra òptica a Menorca, una iniciativa que té per objectiu principal crear noves infraestructures de telecomunicacions, que permetran augmentar la velocitat de connexió a Internet, així com millorar les comunicacions entre administracions i estalviar en despeses per aquest concepte.

Ara mateix el Consell Insular està preparant una consulta pública de caràcter vinculant per conèixer quins operadors privats tenen previst invertir a Menorca en els propers tres anys en xarxes de nova generació (fibra òptica).

En aquesta consulta es planteja el següent:
1. Presentació del projecte i model.
2. Es demana si algun dels operadors té previst invertir allà on el Consell planeja actuar.
3. Es sol·licita que ens enviïn suggeriments al projecte, possibles millores, opinió sobre l'efecte que pot tenir aquesta inversió; en definitiva, que ens donin la opinió del projecte en general.

En aquest projecte es duu a terme un desplegament d'una xarxa troncal que uneix les diferents poblacions de Menorca entre sí i una xarxa troncal dintre dels municipis. Aquesta xarxa pública seria d'ús propi per a l'administració, i la resta es cediria als operadors amb la finalitat de que després siguin aquests qui despleguin la xarxa final d’accés i donin servei als ciutadans.

El Consell porta a terme aquesta actuació per tal que als operadors se’ls faci atractiu invertir en desplegar la xarxa d’accés, ja que sense la implicació del Consell en dotar d’una base d’infraestructura, als operadors no els hi sortiria rendible el fet de tenir que assumir aquesta inversió.

La voluntat del Consell Insular de Menorca és millorar aquest projecte donant una passa més enllà: que no només es beneficiï els centres públics, sinó també els particulars i empreses privades de Menorca pel que fa als serveis que oferiran els operadors –millora tecnològica- i en els preus a pagar, ja que es vol incentivar la competència.

Maó, 1 de febrer de 2012.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS