Notícies i actualitat

El Consell de Menorca estudia instal·lar sistemes d'energia renovables per estalviar i reduir el cost del enllumenat del túnel de la variant

Data : 31/01/2012Ja s’han executat més d’un 80% de les obres i està previst que acabin en maig
El Consell Insular de Menorca està estudiant la manera d’instal·lar sistemes d’energia renovables per estalviar i reduir el cost del enllumenat del túnel de la variant de Ferreries. Així ho han explicat el president d’aquesta institució, Santiago Tadeo, i el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre.

Concretament i segons ha afirmat Alejandre s’està pensant en molins eòlics i plaques solars. Segons normes de la UE, el túnel ha de tenir il·luminació artificial.

El projecte inicial de la Variant tenia un consum elèctric per any de 120.000 euros, quan al llarg de tot 2011 es van gastar 100.000 euros a tota la xarxa viària del Consell en aquest concepte, encara que s’havia pressupostat 26.000 per a l’any passat.

De la mà dels tècnics d’obres del Consell Insular i de l’empresa Ferrovial el president Tadeo, el conseller Alejandre, així com els directors insulars Joan Mascaró i Tomeu Martí, s’han recorregut els diferents punts d’aquesta obra que va tenir un pressupost d’adjudicació de 25,1 milions d’euros.

Durant aquesta visita també s’ha informat que ja s’ha executat més del 80% de les obres, que contemplen moviments de terres, desviaments dels serveis afectats, bases dels ferms i paviments, passos inferiors i transversals de drenatge, túnel, viaducte de Sant Patrici i pont a la sortida del túnel.

La pèrgola del semienllaç de Maó, capes finals de ferms i paviments, drenatge longitudinal, enllumenat i parets seques i tractament vegetals, són els treballs en execució. Segons la previsions, es calcula que les obres finalitzaran pel mes de maig.

Maó, 31 de gener de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Obres Variant 1Obres Variant 2Obres Variant 3Obres Variant 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS