Menorca exposa els seus valors gastronòmics a Madrid

Data : 22/01/2020

Vint-i-cinc periodistes de mitjans de referència han assistit avui a la presentació organitzada per la Fundació Foment del Turisme de Menorca per reforçar la projecció de l’illa com a destinació gastronòmica en el mercat nacional.

Susana Mora: “El ecosistema gastronòmic de Menorca és un petit gran món que volem fer encara més responsable, més saludable i més sostenible”.


Vint-i-cinc periodistes i bloggers especialitzats en gastronomia i viatges de mitjans de referència al mercat nacional han assistit avui a l’acte organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) a Madrid per presentar l’illa com a territori gastronòmic sostenible i informar de la declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022, obtinguda fa escassos dies. Entre el públic hi havia redactors de les revistes Hola, Elle i Yo Dona, de la Guía Repsol, de l’agència EFE, de les publicacions Restauradores i Origen, d’InStyle i QTravel, entre d’altres.

Susana Mora, presidenta del Consell i de la FFTM, i Borja Beneyto “Matoses”, crític i consultor gastronòmic, han estat els encarregats d’introduir els assistents en el món de la gastronomia menorquina, un món que després han pogut descobrir gràcies al menú degustació elaborat per cinc alumnes i dos professors de l’IES Maria Àngels Cardona i gràcies també a la selecció de productes amb què se’ls ha obsequiat.

Fabrizia Toccoli, directora de projectes internacionals de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), impulsor de la Plataforma de Regions Europees de Gastronomia, ha defensat la necessitat d’empoderar els pobles i enfortir les economies locals a partir de la preservació i la promoció dels elements culturals propis.

A l’acte, on s’ha projectat el vídeo promocional Menorca | Región Europea de Gastronomía, també han assistit el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, i els directors insulars de Promoció Turística i Economia, Jesús Gomila i Pilar Pons.

Un projecte de tots
Tant la presidenta com Matoses, que ha presentat el Bid Book Menorca. Timeless flavour, han subratllat que es tracta d’un projecte col·lectiu, no només per la diversitat d’agents públics i privats que l’impulsen, sinó pels beneficis que pot reportar a desenes d’empreses, professionals i petits productors que, en paraules de Mora, “s’esforcen cada dia en fer més gran el nostre patrimoni gastronòmic”.

“Avui prenc la paraula en nom de molts: institucions públiques, empreses, professionals, treballadors, associacions socials i culturals, entitats acadèmiques... A tots ens uneix el mateix objectiu: fer de la nostra gastronomia un actiu diferencial i únic. La raó és que, a part de ser una de les manifestacions culturals més vives del nostre poble, és una de les vies de negoci més transversals, comunitàries i enriquidores que existeixen, amb una influència evident en el territori, el benestar i la salut”, ha assenyalat la presidenta.

Els periodistes han pres nota de les diferents iniciatives que s’estan duent a terme a Menorca per construir un bon producte gastronòmic, entre les quals es compten el projecte Made in Menorca per reforçar la promoció dels productes artesanals i agroalimentaris fets a l’illa; la marca Menorca Reserva de Biosfera, amb la qual es diferencien productes, béns i serveis que segueixen els criteris de la sostenibilitat territorial; la creació d’un calendari d’esdeveniments gastronòmics basat en el diàleg entre tradició i innovació, el producte local i el consum responsable; innovadores iniciatives per donar a conèixer el producte des de l’experiència; a més de l’adhesió al Pacte de Milà i l’impuls d’una estratègia alimentària basada en la producció i el consum sostenibles.

“Tot això dona una idea de la magnitud del nostre ‘ecosistema gastronòmic’, un petit gran mon que volem fer encara més responsable, més saludable i més sostenible”, ha remarcat Susana Mora.

Cuina i producte de Menorca a Madrid
Els periodistes reunits avui a l’acte organitzat per la FFTM a Madrid han pogut fer un tast de la cuina de Menorca gràcies al menú elaborat pels alumnes i professors de l’IES Maria Àngels Cardona, que ha consistit en els següents plats: d’entrants, coca de tomàtic i bunyols d’espinacs; de primer i segon, canelons amb conill i calamars a la menorquina; i de postres, tortada d’ametlla.

El sopar s’ha maridat amb els següents vins: Binifadet Blanc 2018, Torralbenc Rosat 2018 i Sa Forana 2017 (negre).

La decisió d’optar per un equip d’estudiants per confeccionar els menús, tant en l’acte de Brussel·les i Londres com en aquest, té com a finalitat posar en el focus de l’estratègia gastronòmica de Menorca la formació i professionalització com a eines imprescindibles per a aspirar a l’excel·lència turística.

Madrid, 21 de gener de 2020

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6Foto 7Foto 8Foto 9Foto 10
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS