Notícies i actualitat

El Consell Insular proposa al Govern fer parades turístiques al Camí de Cavalls i rutes cicloturístiques

Data : 29/01/2012

A les al·legacions a la Llei General Turística l’Administració insular vol obrir la possibilitat a aquesta figura jurídica, responent així a una demanda del sector i per millorar el producte de forma ordenada

El Consell Insular de Menorca proposa establir parades turístiques al llarg del Camí de Cavalls i rutes cicloturístiques per poder oferir una sèrie de serveis. Es tracta d'una de les 14 al·legacions que l'administració insular va presentar a l’esborrany de la Llei General Turística que ha preparat el Govern balear amb l’esperit de millorar aquest text i de que pugui defensar al màxim els interessos de la ciutadania de Menorca.

Segons explica la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, “amb aquesta i les altres al·legacions volem que aquesta futura llei reflexi les especificacions pròpies de Menorca”.

I és que la realitat i les necessitats de Menorca són molt diferents de les altres Illes de les Baleares i, per tant, des del Consell Insular es vol introduir aquestes aportacions amb l'objectiu d'enriquir aquest document.

Tot d'acord amb les especialitats pròpies de l'illa de Menorca, s’ha considerat necessari que el Consell Insular de Menorca impulsi accions específiques per l’illa. En aquest sentit, s’ha proposat la introducció d’una disposició adicional específica per a Menorca, proposant la creació d'una nova figura, la Parada Turística, que es crearia en l’àmbit del Camí de Cavalls i de les Rutes Cicloturístiques.

Aquesta figura es fonamenta sobre la necessitat de preservar l’entorn natural de Menorca compatibilitzant-ho amb la necessitat de serveis als usuaris turístics i donar resposta a les seves necessitats, aclarint la no necessitat de més construcció i sí la rehabilitació de zones que actualment es troben en desús.

El Consell Insular desenvoluparia reglamentàriament els requisits i serveis que poguessin oferir-se en aquests establiments, mitjançant el debat i el consens de les parts implicades.


Maó, 29 de gener de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS