Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca constituirà la Comissió de Greuges durant el ple de dia 16

Data : 10/11/2015

Emili de Balanzó, Gràcia Seguí i José Barber han acceptat la proposta del Consell Insular de Menorca de formar part de la Comissió de Greuges. Aquesta proposta es constituirà durant el ple del proper de dilluns dia 16.

El passat mes de setembre, la presidenta Maite Salord i la vicepresidenta Cristina Gómez van expressar la voluntat de l’equip de govern de crear una Comissió de Greuges que tengui com a missió vetllar perquè els drets de la ciutadania envers l’Administració insular siguin reals i efectius.

La Comissió de Greuges és un òrgan col·legiat integrat per tres persones independents i alienes al Consell Insular de Menorca que, tal com va proposar l’equip de govern, han estat escollides per unanimitat per tots els grups polítics.

Aquesta comissió no s’ha constituït mai. En aquest sentit, des del Consell Insular de Menorca es valora de forma molt positiva l’acord al qual han arribat tots els grups polítics per nomenar als tres membres de la Comissió de Greuges en un exercici absolut de diàleg i consens. Les tres persones que integraran aquesta Comissió de Greuges tenen un perfil independent i de prestigi en l’àmbit social i professional.

Emili de Balanzó és Tècnic Superior d’Empreses Turístiques, ha estat membre del Consell Assessor de l’Institut Balear de Turisme, en representació de Menorca. Soci fundador de l’Obra Cultural de Menorca, i membre de l’antic Consell Assessor de l’Enciclopèdia de Menorca. Soci de l’Ateneu de Maó i de Joventuts Musicals. Com a regidor de l’Ajuntament de Maó ( 2007- 2011 ) va ser Patró de la Fundació del Teatre Principal i de Can Oliver. Actualment és Patró de la Fundació Rubió-Tudurí. El mes d’octubre de l’any 1968, s’incorporà, com a Secretari General Executiu al Foment del Turisme de Menorca. A partir de 1971 ha ocupat la gerència del Foment.

Per la seva banda, José Barber és conegut per les seves col·laboracions als mitjans de comunicació com el “Menorca” o la cadena COPE. És voluntari de la Fundació Hospital Illa del Rei i ha desenvolupat la seva trajectòria professional al Banco Español de Crédito, Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Baleares, Banca Catalana i Barclays Bank.

Llicenciada i Doctora en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, Màster en Salut Pública i especialista en Anàlisis Clíniques, Gràcia Seguí ha treballat en diferents camps de la professió: farmacèutica hospitalària, analista clínica i farmacèutica comunitària. Actualment és titular d'una oficina de farmàcia a Maó. Els seus camps de treball han estat: la talassèmia, la leishmaniosi i la mortalitat infantil, tots ells referits a l'illa de Menorca. Ha exercit el càrrec de Presidenta-delegada insular del Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears. És membre de l'IME. Ha format part del Fons Menorquí de Cooperació com a delegada a Menorca de Mans Unides. Ha estat regidora de l'Ajuntament de Maó i actualment col·labora com a voluntària en el projecte de rehabilitació de l'Hospital de l'Illa del Rei.


Maó, 10 de novembre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS