Es posa en marxa una nova aplicació per a ajudar a les víctimes de violència de gènere

Data : 10/01/2020

El Consell Insular de Menorca ha començat a utilitzar l’aplicació informàtica VGSIC per tal de millorar l’atenció a les víctimes de violència de gènere a Menorca. Es tracta d’una aplicació que conté una base de dades unificada arreu de les Illes Balears, i que ja estava utilitzant l’Institut Balear de la Dona.

D’aquesta manera, el Govern Balear compleix amb l’acord adoptat l’any passat, quan es va fer el traspàs de competències en matèria de polítiques de gènere i dona, on es comprometia a posar a disposició dels Consells Insulars aquesta aplicació per a millorar la gestió d’aquesta matèria.

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha manifestat que «amb aquesta nova aplicació milloram el servei que oferim a les víctimes de violència de gènere. Resulta imprescindible tenir eines unificades que ens permetin treballar de manera conjunta i que ens facilitin més informació sobre les persones afectades. Ens ha de permetre treballar de manera més eficient i oferir una millor i major cobertura».

L’objectiu d’aquest nou servei és, per una banda, que el seguiment dels expedients mitjançant una eina informàtica comuna eviti la revictimització de les dones en situació de maltractament que ja hagin estat ateses, i, d’una altra, que es garanteixi, arreu de les illes, el tractament segur i eficaç de les dades de què es tracta.

En concret, amb aquesta base de dades, es gestionen l’operativa de les cases d’acollida per a dones maltractades i els seus fills, el servei d’assistència psicològica, o el servei de punts d’informació jurídica entre d’altres.


Maó, 10 de gener del 2020


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Benestar Social
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS