El projecte del Consell Insular «Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca» obté un ajut de la Subdirecció General de l’Institut de Patrimoni Cultura d’Espanya

Data : 20/12/2019

El Consell Insular de Menorca ha estat l’única entitat de les Illes Balears que ha presentat i ha obtingut un ajut per a projectes de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial en la convocatòria de 2019.

El projecte anomenat «Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca», que ha estat valorat satisfactòriament per l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya i per al qual ha obtingut un ajut de 13.537,50 euros, conté dues línies d’actuació i es durà a terme al llarg del 2020.

La primera és la realització d’una sèrie de vídeos sobre diferents elements del patrimoni cultural immaterial de Menorca en què es combinaran les explicacions tècniques de cada coneixement o manifestació amb el relat de les vivències pròpies dels seus portadors i de com han adquirit aquest saber, a fi transmetre la idea del valor humà com a font de coneixement entre generacions. Els vídeos, que ja s’han començat a produir, tractaran elements com la tècnica de la pedra en sec, la tècnica de formatjar, les festes de Sant Joan, la glosa, el joc de la bolla, el fandango menorquí, les tonades de fabiol i les confraries de Setmana Santa.

El projecte es completa amb una campanya de difusió d’aquests vídeos, als quals se sumaran els ja elaborats en una fase anterior (elaboració de l’arròs de la terra i de l’oliaigua, i recol·lecció i consum d’esclata-sangs), a través del web de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca (www.ipcime.cat) i xarxes socials, a fi de generar expectativa sobre el que es vol difondre i augmentar el nombre de visitants de la pàgina web, a més d’una presentació a cadascun dels municipis per tal d’implicar la población local en la tasca de salvaguardar aquest patrimoni.

Cal recordar que la iniciativa d'elaborar l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca ha situat l'illa en el grup capdavanter de territoris que han posat en pràctica el que estableix la Convenció de la Unesco per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

Maó, 20 de desembre de 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS