Menorca ja és Regió Europea de la Gastronomia 2022

Data : 21/12/2019

L’IGCAT ha comunicat al Consell Insular de Menorca que l’illa ja és membre de ple dret de la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia.

Susana Mora: “És una gran notícia. La distinció com a Regió Europea de la Gastronomia, aconseguida gràcies a la col·laboració públic-privada, ens projecta com un territori compromès amb la protecció i la promoció de la riquesa cultural i gastronòmica, element imprescindible per garantir la sostenibilitat econòmica, social i natural”.


“Tenim el plaer d’anunciar-vos que la vostra candidatura ha tingut èxit”. Així va comunicar ahir l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT) a la presidenta Susana Mora la decisió de declarar Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia 2022.

Aquesta comunicació confirma que l’illa ja és membre de ple dret de la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia, formada per 14 territoris, si bé el certificat acreditatiu es lliurarà en un acte institucional que se celebrarà a Menorca en les properes setmanes.

Aquesta fita marca el final del procés de la candidatura, que ha tingut com a episodis rellevants la defensa del projecte a Brussel·les el passat mes d’octubre i la visita i recomanació del jurat a finals de novembre, i al mateix temps l’inici d’un camí que ha de dur Menorca a posicionar-se com a destinació gastronòmica a nivell internacional.

Un compromís de futur
“Us felicitem per les vostres ambicions, somnis i propostes”, han expressat els membres de la junta directiva de l’IGCAT, presidida per Diane Dodd, en l’escrit remès al Consell. A partir d’ara, s’obre una nova etapa fins al 2022, any en què Menorca i Trondheim n’assumiran el mandat, i des de l’organisme europeu encoratgen els stakeholders –institucions, entitats i empreses implicades- per estimular i ampliar la participació en el projecte i desenvolupar el programa marcat.

Susana Mora ha valorat molt positivament el reconeixement i ha agraït l’IGCAT per creure en la candidatura defensada per Menorca, així com a tots els stakeholders per la seva implicació i compromís. “És una gran notícia. La distinció com a Regió Europea de la Gastronomia, aconseguida gràcies a col·laboració públic-privada, ens projecta com un territori compromès amb la protecció i la promoció de la riquesa cultural i gastronòmica pròpia, element imprescindible per garantir la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social”, ha assenyalat.

La presidenta ha subratllat especialment el caràcter “col·lectiu i transversal” del projecte, amb el qual -ha remarcat- es vol aconseguir fer de la gastronomia menorquina “un actiu diferencial i únic, amb una influència evident en l’economia local, però també en l’entorn, el benestar i la salut”.

L’IGCAT i les Regions Europees de Gastronomia
L’IGCAT és un institut sense ànim de lucre que des de 2012 fa feina amb consorcis d’entitats i agents regionals en els àmbits de la gastronomia, la cultura, les arts i el turisme. Compta amb l’experiència d’una xarxa global d’experts i col·labora amb organitzacions intergovernamentals especialitzades.

El seu objectiu principal és empoderar les comunitats locals sobre la importància de salvaguardar i promoure els seus recursos alimentaris, culturals, artístics i de turisme sostenible, cosa que considera “essencial per equilibrar les tendències alimentàries globalitzades que afecten el planeta, la salut i les economies locals”.

En aquest sentit, la declaració de Regió Europea de la Gastronomia es planteja com “un estímul per vincular l’alimentació, l’hospitalitat, el turisme, la cultura i la sostenibilitat i per donar suport al desenvolupament econòmic, cultural, social i ambiental de les economies locals”.

Maó, 21 de desembre del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Presidència
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS