Notícies i actualitat

El Consell avalua els projectes científics que volen fer comptatible la viabilitat econòmica de les finques amb la lluita contra el canvi climàtic

Data : 22/01/2012

El conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, va asssitir aquest divendres 20 de gener a la Comissió de Seguimient del Projectes Life+BOSCOS que té per objectiu bàsic fer compatible la viaibilitat econòmica de les finques de Menorca amb la lluita contra el canvi climàtic.

El comité de seguiment del projecte life+BOSCOS està presidit pel conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça i consta també dels representants dels ajuntaments, conselleria d'Agricultura i Medi Ambient del Govern baler, PIME, AGRAME, Unió de pagesos, IME, GOB, escoltes de Menorca i propietaris de les finques pilot que integren aquest projecte.

Aquest acte, que va tenir lloc a les instal·lacions de La Granja, va comptar amb dues xerrades divulgatives, destinades al públic en general però especialment orientades a propietaris, pagesos i empresaris vinculats amb el medi rural de Menorca: viabilitat econòmica de la pastura per reduir densitat forestal a Menorca i viabilitat de l'ús de biomassa forestal per energia calòrica a Menorca.

El primer té per objectiu avaluar la possibilitat d'integrar la gestió ramadera de les finques amb la gestió i manteniment del bosc i el segon avaluar a nivell global les diferents possibilitats, quant a recursos disponibles i demanda de l'ús de la biomassa forestal (estella, pellet) per energía calòrica.

Aquests dos estudis, que volen clarificar la viabilitat econòmica de diverses opcions de tenir un major aprofitament del bosc que de forma sostenible el faci més robust al canvi climàtic, estan emmarcats dins les accions preparatòries del projecte life+BOSCOS per elaborar les Directrius de gestió forestal per l'adaptació dels boscos de Menorca al canvi climàtic.

“Aquest projecte és molt important perquè Menorca només serà sostenible mediambientalment quan també ho sigui a nivell econòmic”, explica el conseller Fernando Villalonga.

Maó, 22 de gener de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS