El calendari de 2020 del Consell Insular està dedicat al medi marí de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 18/12/2019

Com cada any, es podrà recollir a les seus del Consell i als ajuntaments de forma gratuïta

Un any més el Consell Insular posa a disposició de la ciutadania el nou calendari de paret editat pel 2020, que aquest any estarà dedicat al medi marí de la reserva de biosfera després de la seva recent ampliació a la mar. Aquesta vegada el calendari ha estat impulsat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, i recull 12 fotografies per il·lustrar el patrimoni marí de l'illa acompanyant les imatges de breus textos explicatius d'alguns dels valors més destacats de l'illa.

La portada l'ocupa la imatge de la baldritja balear (Puffinus mauretanicus), au endèmica de les Balears que cria al litoral de Menorca i és una de les més amenaçades del món. Altres temes inclosos han estat la biodiversitat del fons marí, la rellevància de les algues per a la seva conservació i equilibri, o la importància històrica de la mar en la comunicació entre cultures o per a l'alimentació. També s'ha volgut reservar una fotografia per tractar la problemàtica de la contaminació dels microplàstics a la mar i convidar a abordar de forma urgent i conjunta la situació.

Les fotografies han estat realitzades pels fotògrafs Biel Puig, Juanjo Pons, Kike Ballesteros, Damià Coll, Roland Bach, Sebastià Torrents, el GOB Menorca, Manuel Elices i David Arquimbau.

L'ampliació de la Reserva de Biosfera de Menorca a la mar es va oficialitzar el 19 de juny de 2019, quan el Consell Internacional de Coordinació del Programa sobre l'Home i la Biosfera de la UNESCO (MAB-CIC) va aprovar de forma definitiva aquesta ampliació. La Reserva de Biosfera de Menorca va passar així de tenir 71.191 ha a 514.485 ha totals de territori reconegut, sent la reserva de la biosfera marina més gran de la Mediterrània. Amb la nova delimitació, la reserva compta ara amb una nova zonificació del territori, amb zones nucli, d'amortiment i transició tant en la seva part marina com a la terrestre.
El Consell Insular ja ha posat a disposició els calendaris de forma gratuïta a les dues seus insulars a Maó i Ciutadella, així com en els ajuntaments de cada municipi de l'illa.

A la foto, membres de l'equip de treballadors de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i del Consorci de Residus i Energia de Menorca.

Maó, 18 de desembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS