El Consell Insular presenta la nova marca de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 12/12/2019

La nova marca de sostenibilitat ja es pot sol·licitar i és un distintiu de qualitat per reconèixer bones pràctiques de productors i empreses de Menorca


Aquesta tarda ha tingut lloc al Consell Insular a Maó la presentació pública de la marca Menorca Reserva de Biosfera, la nova marca de sostenibilitat que distingirà aquells productes i empreses que desenvolupin la seva activitat econòmica a l'illa amb iniciatives per a protegir el medi ambient i la cultura de l'illa.

La marca ha estat presentada per la presidenta del Consell Insular i de l'Agència de la Reserva, Susana Mora; la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord; el conseller d'Economia i Territori, Miquel Company i la directora Insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún.

L'acte ha estat una trobada entre les autoritats involucrades i totes aquelles empreses i productors de l’illa interessats en conèixer el funcionament de la marca Menorca Reserva de Biosfera, el seu potencial de promoció, i la seva contextualització en iniciatives com el producte d'ecoturisme i la marca espanyola de Reserves de Biosfera. S'han donat a conèixer els objectius i els principis de la marca, el compromís que suposa la seva adhesió, els beneficis d'aquesta certificació i com els interessats poden sol·licitar-la.

El passat mes de maig, es publicà al BOIB l’aprovació definitiva del reglament de la marca i ara es posa a disposició de tota la societat a través d'un portal digital que ha estat presentat durant l'acte de llançament. A la pàgina web hi ha informació sobre què és la marca i tots els passos a seguir per sol·licitar-la. Juntament amb la pàgina web s'ha estrenat un vídeo promocional que formarà part d'una campanya de comunicació i promoció lligada a aquesta marca.

De forma inicial, la marca reconeixerà productes naturals del sector agroalimentari, productes d’artesania, activitats econòmiques tradicionals o serveis turístics que compleixin amb les normes i requisits obligatoris estipulats a cada branca. Més endavant, la marca es podrà obrir a noves categories. Aquest distintiu vol ser una aposta institucional per a la dinamització i projecció econòmica, en consonància amb els valors de la Reserva de Biosfera de Menorca. Així, la marca suposa una aposta responsable i de futur pel desenvolupament sostenible de l'illa que permetrà compartir objectius entre l'administració, el sector productor i empresarial i tota la societat menorquina en conjunt.

Maó, 12 de desembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS