Notícies i actualitat

El Consell de Menorca protegeix el medi ambient amb la posada en funcionament de tres deixalleries municipals

Data : 18/01/2012El conseller de Medi Ambient, Fernando Villalonga, ha presentat públicament avui a Sant Lluis les deixalleries d'aquesta població, Ferreries i Es Mercadal, que des del passat 12 de desembre de 2011 estan en funcionament per acollir residus domèstics de la ciutadania i petites empreses.

La posada en marxa d’aquestes instal·lacions representen l’inici del funcionament del Servei Públic de gestió de la Xarxa de Deixalleries de Menorca, al qual s’aniran incorporant, en quant sigui possible, la resta d’instal·lacions dels diferents municipis l’illa.

Una deixalleria és un centre de recepció, classificació i emmagatzematge temporal de residus municipals, degudament tancat i vigilat. Aquestes instal·lacions es posen al servei de la ciutadania, i de les petites activitats de serveis, oficines i comerços, per tal de poder aportar-hi els seus residus separats, i garantir-ne així el seu reciclatge, o reduir el seu impacte negatiu en el medi ambient.

D’aquesta manera, amb un simple cop de cotxe o un petit passeig, la ciutadania pot participar activament en la gestió de residus domèstics i rebre formació i informació sobre molts detalls d’aquesta gestió.

Aquestes instal·lacions poden acollir residus domèstics amb característiques de perillositat com poden ser fluorescents i llums de vapor de mercuri, bateries, piles, frigorífics i electrodomèstics amb CFC i olis minerals usats de procedència de particulars.

Respecte als no perillosos, pot acollir olis vegetals usats de procedència de particulars, equips elèctrics i electrònics, residus de construcció i demolició d’obres menors, altres residus voluminosos (mobles, matalassos, etc.), pneumàtics, restes de poda, ferralla i metalls, tèxtils, paper i cartró, vidre i envasos lleugers.

Segons el conseller Villalonga aquesta és una passa més per apropar i facilitar la gestió de residus a la ciutadania, per a què tothom pugui participar i responsabilitzar-se dels seus propis residus. Si gestionem correctament els nostres residus, aquests deixaran de ser una molèstia i podran transformar-se en una oportunitat, tant de treball, com d’aprofitament de recursos, com de valorització energètica i econòmica.

la Junta de Govern del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, en data de 29 de març de 2011 va aprovar l’expedient de contractació per a la gestió d’aquest servei (BOIB núm. 53 de 9 d’abril de 2011) i durant el termini de presentació d’ofertes es van presentar un total de set empreses.

De les empreses presentades Triatges Menorca SL va quedar classificada en primer lloc, pel que es va adjudicar el contracte de gestió del servei públic per a la gestió de la xarxa de deixalleries de Menorca per un pressupost anual de 300.725,43 € (sense IVA) durant un termini de 3 anys.


ON TROBEM LES DEIXALLERIES I EN QUIN HORARI ?

Municipi Ubicació Horari
Sant Lluís Avinguda Talaiot s/n. Polígon Industrial. Dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 hDimarts també de 16.00 a 18.30 hDissabte de 8.30 a 14.30 h
Es Mercadal Carretera des Mercadal - Migjorn Dilluns, dimecres i divendres de 15.00 a 19.00 hDimarts i dijous de 9.00 a 13.00 hDissabtes de 8.00 a 14.00 h
Ferreries Carrer des Taulers, s/n. Polígon Industrial. Dilluns, dimecres i divendres de 9.00 a 13.00 hDimarts i dijous de 15.00 a 19.00 hDissabtes de 8.00 a 14.00 hMaó, 18 de gener de 2012


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS