Notícies i actualitat

Exceltur defensa la col·laboració público-privada per impulsar el turisme

Data : 17/01/2012

El VI Fòrum Turístic Exceltur, considera molt important crear una conferència entre les diferents Comunitats Autònomes d'Espanya amb l'objectiu de dissenyar un pla de recuperació del sector turístic.

I és que segons els diferents ponents presents en aquest acte que està tenint lloc a Madrid amb la presència, entre d'altres personalitats, del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el del Govern balear, José Ramón Bauzá, el turisme representa el 10% del PIB nacional i genera el 12% del nombre de llocs de feina a Espanya. A Menorca, el pes d'aquest sector a la economia és molt important perquè augmenta fins el 80%.

El Consell Insular de Menorca presidit per Santiago Tadeo coincideix plenament amb el nou Govern encapçalat per Mariano Rajoy en la seva “aposta decidida” pel turisme com a motor econòmic amb resultats a curt i mig termini amb l'objectiu de que la seva recuperació suposi un punt d'inflexió positiu per altres sectors productius.

La consellera Cabrera ha acudit a aquest acte juntament amb el sector turístic. “Administracions públiques i empresaris hem de fer feina junts pel bé de Menorca i de la seva economia”. I és que el mateix sector reclama un Pla Nacional Integral de Reconversió des de la inversió público-privada.

“És el moment de fer més amb menys i per açò és necessari apostar per la productivitat i l'eficiència. El turisme sostenible econòmica i ecològicament, la diferenciació i una actitud proactiva i d'esperit comercial de tots els sectors, inclosa la pròpia Administració Pública, serà bàsica per recuperar el nostre posicionament”.

Segons la consellera , “Menorca ja no es pot limitar a esperar a que venguin els turistes, hem de vendre experiències i emocions positives, donant a conèixer aquesta illa i facilitar els tràmits administratius, la qual cosa generarà un estímul per a l’economia, oferint seguretat jurídica i normatives que serveixin per generar producte”.

En clau nacional, alguns dels objectius concrets que defensa el nou Govern central passen per l'aposta per la innovació, fer costat als emprenedors i joves empresaris, reconvertir destinacions turístiques madures, millorar l'estacionalitat aprofitant les infraestructures o fomentant nous productes turístics.

Es interessant remarcar la gran sintonia publico-privada on la participació de membres destacables del sector empresarial com, Sebastià Escarrer, Miquel Fluxa , Fernando Conte o Joan Gaspar, han pogut intercanviar punts de vista amb representats de les administracions públiques tal com el president de Canàries, Paulino Ribero, el President de les illes Balears, Ramón Bauza, o el Lehendakari del País Basc, Patxi López, arribant a la conclusió, que una col.laboració entre els dos sectors ha de ser una prioritat.

Maó, 17 de gener de 2012

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS