Notícies i actualitat

Balanç positiu del I Fòrum dels Arxipèlas

Data : 12/01/2012

El conseller de Mobilitat del Consell Insular de Menorca, Luís Alejandre, ha assistit al I Fòrum dels Arxipèlags que s’ha celebrat a les illes Canaries. Alejandre ha valorat molt positivament aquesta trobada que suposa “una experiència molt profitosa perquè representa la unió d’esforços, és molt important que dos arxipèlags que tenen interessos comuns i que no són competititus puguin arribar a acords per ajudar-se mútuament”.

Durant aquesta jornada s’han tractat una gran amplitud de temes relacionats amb el turisme i s’ha iniciat amb la feina dels dos equips, amb 5 representants per delegació, per concretar els punts que interesaven.

Els temes que s’han tractat són:

1. Taxes aeroportuàries. Binter té un descompte del 70% en el pagament de taxes.

2. Cogestió aeroportuària. Clarament s'ha definit que no es vol la seva privatització, però si s’aposta per ser competitius amb els de l'entorn.

3. 5ª Llibertat dels principis de la OACI que permet fer escales en trajectes entre dos destinacions. Canàries és un exemple, compta amb l'escala de vols que fan Madrid-Lisboa-Cabo Verde.

4. OSP (obligació de servei públic) per enllaçar Illes-Península. (Canàries ho té concedit però no ho utilitza).

Per una altra banda, també s’ha parlat del pla renove per al sector turístic i de la relació del turisme amb el transport. En aquests moments, els assistents estan reunits per abordar la connectivitat aèrea.

El forum dels arxipèlags és una iniciativa que va nèixer arran d’una trobada dels presidents autonòmics de les Canàries i les Balears durant el Fòrum Menorca Illa del Rei el passat mes d’agost, un fet que segons Alejandre manté una continuitat y ha estat recolllit, canalitzat i potenciat per els presidents Paulino Rivero i José Ramón Bauzá. L’objectiu del fòrum, que se celebrarà dues vegades l’any, és defensar els interessos econòmics i turístics de les dues comunitats i definir estratègies conjuntes que permetin guanyar competitivitat en el sector turístic. La pròxima trobada serà a les Illes Balears el mes d'octubre.


Maó, 12 de gener de 2011


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS