El Govern Balear premia 16 escoles i instituts de Menorca pel seu treball en educació ambiental

Data : 03/12/2019

Alumnes i professors han recollit al Consell Insular els guardons per la seva participació en el Programa de Centres Ecoambientals 2018-2019


El Govern Balear i el Consell Insular han fet entrega avui dels guardons i certificats de participació del Programa de Centres Ecoambientals 2018-2019, que enguany premia 16 escoles i instituts de Menorca pels seus projectes sobre conscienciació i educació ambiental. A l'acte d'entrega, hi han assistit el director general d’Educació Ambiental, Sebastià Sansó i Jaume; el delegat d'Educació del Govern Balear, Joan Marquès; la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular, Maite Salord; els directors insulars de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Irene Estaún i Esteve Barceló i alumnes i professors en representació dels diferents centres educatius participants en el projecte.

L'acte a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca s’ha obert amb una representació teatral que simulava un vol de la companyia “Plastic Free Airways” i oferia un menú “zero plastic waste” per conscienciar sobre la necessitat d’acabar amb les vaixelles de plàstic d’un sol ús. A més, durant el vol fictici les hostesses de l'avió han animat als alumnes, professors i tots els presents a participar en un joc de preguntes al voltant de les bones pràctiques mediambientals i les “6 R” reflexionar, rebutjar, reduir, reutilitzar i reciclar.

Tot seguit s'ha fet entrega dels certificats a tots els centres guardonats. Es tracta d’un reconeixement públic que fa l'Administració als centres educatius que han assolit els objectius marcats en conscienciació i educació ambiental definits dins el programa de Centres Ecoambientals del Govern Balear, en el qual participa el Consell Insular de Menorca per quart any.

Sansó i Jaume a més d'agrair als alumnes el treball realitzat durant el curs i al consell insular per la seva participació en el programa, ha explicat un conte per valorar els petits actes són els que compten. Joan Marquès ha destacat la importància de la conscienciació sobre el canvi climàtic. Per la seva banda, Maite Salord ha incidit en la necessitat d'avançar a Menorca amb la transició energètica i aconseguir l'eliminació del plàstic.

La iniciativa, a la qual s'adhereixen els centres de forma voluntària, vertebra un seguit d'accions educatives perquè cada centre pugui desenvolupar un projecte relacionat amb la sostenibilitat a l'illa. Al llarg de dos cursos escolars, els alumnes organitzats en comissions ambientals han treballat diferents temàtiques. Els eixos temàtics principals establerts per la conselleria del Govern Balear han estat: el consum responsable d'aigua, energia, el canvi climàtic i el tractament de residus. Els centres també poden treballar altres eixos secundaris com la biodiversitat a l’illa o la mobilitat.

Els centres guardonats han estat: CEIP Sa garriga, CEIP Angel Ruiz i Pablo, CEIP Mare de Déu del Carme, CEIP Mateu Fontirroig, CEIP Fornells, IES Pasqual Calbó, CC La Consolació ,CC La Salle Maó, CEIP Sant Lluis, CEIP Verge de Gràcia, IES Cap de Llevant, IES Joan Ramis i Ramis, IES Josep Miquel Guàrdia, IES Josep Maria Quadrado, CEIP Tramuntana i IES Biel Martí.

Maó, 3 de desembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Vídeo de l'acte
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS