Traginada. L’esclat d’un poble. Als cinemes Ocimax de Maó

Data : 20/11/2019

El documental «TRAGINADA. L'esclat d'un poble» es podrà veure als cinemes Ocimax de Maó (sala 3), divendres 22 de novembre a les 20.15 h.

Dins les iniciatives del Consell Insular de Menorca per commemorar el 40è aniversari de la publicació del primer treball discogràfic de TRAGINADA, a part del concert-homenatge amb músics menorquins de la Diada de Menorca 2019, hi ha l’edició d’un documental que mostra la història del grup i del context de l'època.

L'Arxiu d'Imatge i So de Menorca-CIM (AISM) s'ha encarregat de l'elaboració i producció d'aquest documental. Durant la primavera i l’estiu del 2019 Magda Timoner (realitzadora), Miquel López Gual (historiador) i Jordi Orell (musicòleg) han entrevistat tant els components originals com altres personalitats actuals i d'aquell moment per a realització d'aquest documental que ens ajudarà a entendre millor el fenomen. Les entrevistes es complementen amb les fotografies i vídeos de l'AISM. El metratge aprofita l’excusa de Traginada per intentar endinsar-se en una època –la Transició– de molts canvis i de gran efervescència social, cultural i política, un dels períodes més rellevants de la història contemporània de Menorca.

La peça es va estrenar dins el Menorca Doc Fest, el passat 3 de novembre, amb gran èxit. Després de Maó, es podrà veure a Alaior el 15 de desembre, i a altres poblacions.

Col·laboració de l’AISM amb els Plecs de lectura
D’altra banda, l’AISM ha iniciat una col·laboració amb la Biblioteca Pública de Maó, la Xarxa de Biblioteques de Menorca i l'Institut Menorquí d’Estudis, en la realització dels Plecs de Lectura, per donar a conèixer fotògrafs i fotografies del seu fons audiovisual. Els Plecs són distribuïts arreu de Menorca a llocs d'afluència de gent perquè arribin a tothom, com l’estació d’autobusos, els centres de salut, botigues, biblioteques, establiments turístics... Cada plec conté un text breu d’un autor illenc i la reproducció d'una fotografia.


Maó, 20 de novembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS