Notícies i actualitat

El vicepresident Barceló avança que la propera setmana el Govern autoritzarà la compra de l’edifici del Centre Bit de Menorca

Data : 29/10/2015

La presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, avança que la institució insular ja està treballant en diferents projectes per finançar amb el fons de l’Impost del Turisme Sostenible

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha visitat avui la seu del Consell de Menorca, on s’ha reunit amb la presidenta de la institució insular, Maite Salord, i amb la resta de l’equip de govern. Barceló ha avançat que la propera setmana el Consell de Govern autoritzarà la compra de l’edifici en què s’ubicarà el Centre Bit Menorca, a Alaior, per valor de 3,5 milions d’euros.

El Govern ha d’executar abans de dia 31 de desembre la inversió prevista en el conveni amb el Govern espanyol per habilitar aquest edifici que servirà per impulsar la innovació i les iniciatives empresarials innovadores a Menorca, i que s’ubicarà a l’antic edifici de Maderesa, a Alaior (l’únic edifici que es va presentar al concurs públic convocat a l’efecte). La taxació encomanada ha confirmat que el preu de 3,5 milions s’ajusta als preus del mercat.

D’altra banda, el vicepresident, que ha estat acompanyat per la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, ha presentat a l’equip de govern del Consell de Menorca l'esborrany de l'Impost del Turisme Sostenible. Barceló ha instat els responsables de la institució insular menorquina a presentar les aportacions que trobin adients per tal de millorar l’esborrany de l’avantprojecte de llei.

Maite Salord, per la seva banda, ha explicat que l’equip de govern del Consell ja està treballant en el disseny de futurs projectes que podran ser presentats per ser finançats amb el Fons per a l’Impuls del Turisme Sostenible, que es crearà amb els recursos que es recaptin amb el nou tribut. “Tenim molts àmbits susceptibles de poder executar projectes per potenciar-los i millorar-los per fomentar un turisme sostenible a Menorca”. Salord ha posat com a exemples el Camí de Cavalls, la Reserva de la Biosfera i el Parc Natural de l’Albufera des Grau, possibles actuacions al Llatzeret de Maó, i la Menorca Talaiòtica-Patrimoni de la Humanitat.

Biel Barceló ha animat l’equip de govern del Consell a fer-hi feina, i ha explicat que l’avantprojecte de llei preveu un equilibri territorial a l'hora de reinvertir els fons recaptats amb l'impost. En aquest sentit, el vicepresident ha recordat que totes les Illes tenen representació a la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, organisme que no només redactarà el pla anual de prioritats, sinó que també prendrà la decisió sobre els projectes concrets que es finançaran.

Barceló també ha reiterat que el Govern troba molt oportú que els malalts i familiars que es desplacin per raons sanitàries a Mallorca puguin restar exempts del pagament de l’impost (o puguin ser bonificats).

Maó, 29 d'octubre de 2015.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS