Notícies i actualitat

Menorca acollirà el V Congrés Nacional d'Ecoturisme 2020

Data : 15/11/2019

El Club Ecoturisme d'Espanya ha donat la notícia durant el IV Congrés d'Ecoturisme que ha tingut lloc aquesta setmana a Sierra Nevada


La cinquena edició del Congrés Nacional d'Ecoturisme tindrà lloc el novembre de 2020 a l'illa de Llatzeret a Menorca. La notícia l'ha anunciat el president del Club Ecoturisme d'Espanya, Jesús María Pozuelo, aquest dijous durant el IV Congrés Nacional d'Ecoturisme que ha tingut lloc a Guadix i Sierra Nevada. Comptarà amb el suport de la Secretaria d'Estat de Turisme i de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals. També del Consell Insular, el SET d'Ecoturisme de l'Agència de Turisme de les Balears i els ajuntaments de l'illa.

El IV Congrés d'Ecoturisme, sota el claim “Ecoturisme, una oportunitat per a l'Espanya rural”, ha reunit del 13 al 15 de novembre a Guadix a més de 200 professionals del sector que han participat en taules rodones i de debat per intercanviar coneixements i experiències relacionades amb el foment d'aquest tipus de turisme. La trobada forma part d'una iniciativa de l'Associació d'Ecoturisme d'Espanya (AEE) que segueix l'objectiu d'impulsar el desenvolupament d'un turisme compatible amb la sostenibilitat local i amb la conservació dels valors naturals.

El president del Club d'Ecoturisme d'Espanya, durant la segona jornada del congrés, aquesta tarda de dijous, ha anunciat que la seu del V Congrés seria Menorca. Ho ha fet en presència dels directors insulars de Promoció Turística i Reserva de Biosfera, Jesús Gomila i Irene Estaún. Aquests han assistit al congrés a Guadix per participar i mostrar, en una ponència que va realitzar Irene Estaún, les iniciatives que s'han dut a terme a Menorca per avançar cap a un model de turisme sostenible.

Així, Menorca ha participat en aquesta trobada mostrant-se capdavantera, com a Reserva de Biosfera, en l'impuls d'un turisme compatible amb el desenvolupament sostenible del territori. S'han presentat les principals línies de treball que es duen a terme a l'illa per fomentar l'ecoturisme. S'ha parlat del projecte europeu DestiMED en el qual Menorca hi ha participat com a zona pilot, de la Marca Menorca Reserva de Biosfera que reconeix productes i serveis sostenibles, de la inclusió de Menorca en el Top 100 mundial de destinacions verdes (Top 100 Green Destinations) o de la qualitat del cel nocturn de Menorca que li atorguen els títols de Reserva i Destinació Turística Starlight i que suposen una oportunitat per atraure l'astroturisme a l'illa.


Menorca a l'Associació d'Ecoturisme d'Espanya i al Club d'Ecoturisme
El passat mes de març Menorca va entrar a formar part de l'Associació d'Ecoturisme a Espanya (AEE), una associació del sector dedicada al foment del turisme sostenible en espais protegits. A partir d'aquest moment, Menorca se sumava a una xarxa participativa en què gestors i empresaris del turisme treballen per millorar, promoure i posar en marxa iniciatives ecoturístiques en espais protegits.

La inclusió en l'AEE va permetre també que Menorca passés a formar part del Club Ecoturisme d'Espanya, una plataforma que permet oferir experiències de turisme sostenible als viatgers. Sota la marca "Soy ecoturista" - "Ecotourist in Spain" aquesta iniciativa fa tasques de gestió ecoturística en col·laboració amb empreses i institucions a través d'un portal web de promoció i un pla de màrqueting comú per a totes les destinacions i empreses acreditades. https://soyecoturista.com/menorca-reserva-biosfera/


Maó, 15 de novembre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS