Notícies i actualitat

Nou pla de modernització de les zones turístiques de Menorca

Data : 13/11/2019

El Consell Insular posa en marxa un diagnòstic de les zones turístiques amb ajuntaments i entitats empresarials per impulsar la seva millora


La millora de les zones turístiques és un dels objectius prioritaris que té plantejat el Consell Insular de Menorca i és per això que ha decidit impulsar un pla de diagnosis i modernització amb els ajuntaments de l’illa per tal que es puguin acollir a diverses línies de finançament. A la vegada, aquest projecte s’engloba a dins dels objectius marcats pel Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT).

El projecte neix amb la voluntat de millorar les urbanitzacions turístiques, que són el focus del desenvolupament de l’activitat turística i d’allotjament, sota les premisses d’accessibilitat, sostenibilitat, i amb la intencionalitat de dotar d’infraestructures amb serveis propis que responguin a les necessitats i demandes actuals i futures del territori.

El primer pas que s’ha decidit fer és establir el més aviat possible una diagnosis clara de quina és la situació de cada zona turística de Menorca d’acord amb les corporacions municipals perquè a partir d’aquí, es puguin presentar a les convocatòries que hi ha disponibles. Una iniciativa que des de les associacions empresarials com PIME i ASHOME, no només veuen amb bons ulls sinó que s’han volgut integrar com a part de l’equip de feina que començaran a treballar aquest mateix mes de novembre. Aquestes actuacions es portaran sempre sota el paraigua de Menorca com a Reserva de Biosfera i hauran de respondre als criteris de sostenibilitat i equilibri econòmic i territorial.

El primer municipi on avui s’ha començat a fer la diagnosis ha sigut aquest matí a l’Ajuntament de Sant Lluís, on s’ha fet un recorregut per les urbanitzacions de la costa sud des de Cap den Font fins a S’Algar. Hi han participat el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company junt amb la directora insular d’Ordenació Turística, Elena Costa, la batlessa de Sant Lluís, Carol Marqués i les entitats PIME i ASHOME. A més a més, també es van reunir la setmana passada amb les associacions de veïns de cada urbanització per tal que els residents de les zones també poguessin aportar les seves consideracions a tenir en compte.

S’espera que abans de final d’any, es pugui haver passat per la resta de municipis per tal d’haver recopilat tota la informació de les zones turístiques a millorar per poder redactar el Pla de Diagnosis i Modernització que hauria d’estar disponible durant el 2020.

El Conseller d’Economia i Territori, Miquel Company ha explicat que es tracta de conèixer la realitat de totes les urbanitzacions dels municipis i així poder establir un full de ruta amb prioritats i objectius. “Aquest Pla també ens servirà per identificar els projectes i, així, poder explorar partides de finançament a través de les diferents convocatòries que van sorgint, ja siguin locals, autonòmiques, estatals o europees, com poden ser Fons Feder, el Programa LEADER o el Programa Life+” ha explicat.

Maó, 13 de novembre del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Economia i Territori
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS