Notícies i actualitat

El Consell de Menorca participa a Còrdova en el “Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial”

Data : 08/11/2019

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, ha assistit aquesta setmana al “Encuentro de Gestores de Patrimonio Mundial” que organitza el Ministeri de Cultura. L’esdeveniment, que enguany s’ha celebrat sota el lema “Patrimoni mundial accessible per a totes les persones”, ha tingut lloc a la Casa Àrab de Còrdova.

Aquest fòrum, de caràcter anual, creat l’any 2007, analitza iniciatives i projectes de gestió dels llocs inscrits a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La trobada es va iniciar dimecres amb una reunió de treball sobre l’informe de la 43 Sessió del Comitè de Patrimoni Mundial (Bakú, 2019) i qüestions transversals en matèria de patrimoni mundial a càrrec d’Elisa de Cabo de la Vega, Subdirectora General de Protecció de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura i Esports.

El conseller ha anat a la trobada acompanyat pel tècnic de Patrimoni Històric, Joaquim Pons, i Josep Capella, tècnic d’accessibilitat de la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca.

Ponències, comunicacions, taules rodones i tallers pràctics han contribuït a la posada en comú dels responsables dels 48 béns nacionals declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO. Un dels principals objectius és la potenciació de la dimensió social que té el patrimoni com a element d’integració i inclusió social. Més d’un centenar d’experts han compartit experiències en matèria d’accessibilitat que es desenvolupa en aquests 48 béns. A més, s’han donat a conèixer les últimes iniciatives en aquest àmbit amb la premissa que la gestió del patrimoni cultural contribueixi de manera activa al benestar de tota la societat.

Rere la presentació inicial, el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) va obrir la trobada amb una ponència sobre l’accessibilitat en el patrimoni cultural. Entre altres propostes, s’han posat com a exemple les bones pràctiques aplicades en el Camino de Santiago, a l’art rupestre de l’Arc Mediterrani o en el conjunt arqueològic de Mèrida.

“Aquesta trobada ens ha demostrat que encara estem molt enfora de complir amb els objectius d’accessibilitat universal per a qualsevol tipus de discapacitat, encara ens queda molt de camí per recórrer”, ha dit el conseller. Maria ha subratllat que “les ponències han estat d’un gran nivell, ens enduim moltes idees per aplicar de manera directa a la nostra illa”.


Maó, 8 de novembre de 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS