Notícies i actualitat

El Consell Insular fa costat a l'Associació Molins de Menorca

Data : 27/12/2011

Recollint diverses iniciatives privades i amb el suport del Consell Insular de Menorca, es presentarà públicament demà dia 28 de desembre a les 19 hores a la Sala de Congressos des Mercadal, l’associació sense ànim de lucre Molins de Menorca.

Les finalitats d’aquesta entitat són les d’inventariar, protegir i recuperar els quatre tipus de molins que durant segles van prestar importants serveis a la societat rural i urbana menorquines: els de vent, d'aigua, de foc i de sang o de tracció animal.

Per poder posar en marxa aquesta iniciativa s’ha partit del treball de recopilació de dades fet pels investigadors menorquins Antoni López Pons i Jaume Murillo Orfila, d’arxius particulars i de fonts procedents del propi Consell Insular. També es pretén aprofitar l'experiència de molins recuperats, com els de Sant Lluis i Ciutadella.

Per aquesta presentació pública s'ha convidat als batles dels municipis de Menorca. Igualment, l’esponsorització de cada projecte i el respecte a la propietat privada exigirà una implicació per part de diferents estaments de la societat menorquina.

D’aquesta forma es convida a la societat menorquina a participar en aquesta primera reunió de caràcter insular, que definirà estatuts i objectius alhora que dissenyarà la primera junta directiva que haurà de pilotar la iniciativa.

Des del Consell Insular de Menorca s’aposta per aunar la recuperació del patrimoni històric amb els seus possibles usos turístics com un més dels productes que pot oferir l’illa a residents i visitants. El voluntariat i la implicació de la societat també és un dels aspectes que vol potenciar l’administració insular amb aquest tipus d’iniciatives.


Maó, 27 de desembre de 2011


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS