Notícies i actualitat

Mig centener de persones assisteixen a la presentació dels llibres digitals a la Biblioteca Pública de Maó

Data : 21/12/2011

Mig centenar de persones s’han concentrat avui a la Biblioteca Pública de Maó per assistir a la presentació dels 42 llibrers digitals –amb un total de 1.000 títols cadascun- que el Ministeri d de Cultura ha cedit a aquest equipament perquè puguin ser emprats en un primer moment pels majors de 60 anys.

Aquesta iniciativa respon a un programa pilot impulsat per la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària del Ministeri de Cultura que pretén difondre l’ús del llibre electrònic a través de les biblioteques públiques. “Tot el que sigui facilitar l’accés a la lectura i, per tant, al coneixement al conjunt de la població, és una bona notícia”, ha explicat la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, qui ha definit aquest instrument com el “llibre del futur”.

Per la seva banda, el director de la Biblioteca Pública i de l’Arxiu de Maó, Juan Francisco Sánchez Nistal, ha destacat la col·laboració del Consell Insular de Menorca des del traspàs de competències de la Biblioteca i Arxiu de Maó.

Els majors de 60 anys podran emprar sense dificultats aquests aparells gràcies als següents avantatges: La quantitat de títols que caben en un objecte tan petit i tan lleuger permet distanciar les visites a la biblioteca, aspecte important si tenen problemes de mobilitat; així mateix, la possibilitat d’adaptar la resolució i la grandària de la lletra, així com la pantalla de sis polzades, els fan ideals per a aquelles persones amb vista cansada. La facilitat d’ús, el disseny ergonòmic i el menú intuïtiu, són altres de les característiques que el fan atractiu per aquestes persones.

Aquesta limitació d’edat es mantindrà fins el proper 31 de gener. Segurament aquest sector d’usuaris no esgotarà tots els e-books i, passat el primer mes de prova reservat a ells, les tabletes que restin es deixaran, amb les mateixes condicions, també als lectors que, amb el carnet lliure de sancions, siguin majors de 16 anys.

Les tabletes podran ser emportades per aquells usuaris que no hagin estat sancionats degut a l’incompliment dels terminis de devolució en ocasions anteriors. Només es prestarà un exemplar per lector o lectora. La durada del préstec serà d’un mes, passat el qual, haurà de tornar-se’n l’aparell.

Com qualsevol altre tipus de material, en el cas de què no hi hagi exemplars disponibles, lectors i lectores de la biblioteca podran reservar-lo, bé adreçant-se al taulell o a través de la mateixa web, bibliomao.es. D’una o altra manera, comptaran amb tres dies per venir a recollir l’e-book a partir del moment en què rebin l’avís de disponibilitat.

Està previst també reservar alguns dispositius per atendre les sol·licituds de préstec interbibiliotecari rebudes d’altres biblioteques de Menorca, fins a un màxim d’un exemplar perhom.

Maó, 21 de desembre de 2011


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS