Notícies i actualitat

Menorca, present a l'European Young Chef Award

Data : 25/10/2019

Clara Florit, estudiant de l’IES Maria Àngels Cardona, ha estat l’encarregada de representar l’illa a la competició organitzada aquesta setmana per l’IGCAT a Rodes.
Aquest esdeveniment forma part del calendari d’accions traçat per la candidatura menorquina a Regió Europea de la Gastronomia 2022.


Clara Florit, estudiant de l’IES Maria Àngels Cardona, ha representat a Menorca a l’European Young Chef Award 2019, competició organitzada a Rodes (Grècia) del 22 al 24 d’octubre per l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, el Turisme i les Arts (IGCAT) i la regió Egeu Meridional. Aquest esdeveniment forma part del calendari d’accions traçat per la candidatura menorquina a Regió Europea de la Gastronomia 2022.

En aquesta edició, que ha comptat amb el xef Joan Roca (Celler de Can Roca) com a ambaixador d’excepció, han participat nou joves cuiners en representació de nou regions europees, vuit ja declarades i una candidata (Menorca). El guanyador ha estat Eirini Georgoudiou, representant de la regió amfitriona.

L’esdeveniment i els objectius
Els joves xefs havien de cuinar el primer dia una recepta tradicional i a l’endemà una reinterpretació de la mateixa, aportant una visió innovadora. La representant menorquina ha escollit el plat “fideus amb ratjada”, una recepta que, segons el gastrònom Pep Pelfort, “simbolitza l’essència de l’origen de la civilització mediterrània i de la seva dieta: l’ús del cereal transformat en pasta amb una base de sofregit de verdures, oli d’oliva i el producte d’una pesca sostenible”.

L’esdeveniment tenia com a objectiu fomentar la innovació en la cuina tradicional, promoure les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs cuiners ambaixadors de les regions i els productes locals. D’aquesta manera, els finalistes del certamen s’han unit als seus predecessors i s’han convertit en ambaixadors regionals de l’IGCAT, condició que els compromet a promoure la cuina local pròpia i el consum responsable i sostenible d’aliments.

Aquest compromís inclou la promoció de varietats saludables de productes locals, la innovació a partir de receptes tradicionals, el suport a agricultors i productors locals i l’aplicació de criteris sostenibles per evitar el malbaratament d’aliments i l’ús de plàstics.

Sobre Clara Florit
Nascuda a Ciutadella fa 26 anys, Clara Florit s’ha format com a cuinera a l’IES Maria Àngels Cardona. Durant els seus estudis, ha realitzat pràctiques a Mon Restaurant amb el cuiner Felip Llufriu i, gràcies a una beca Euro-Toques, també ha tingut ocasió de treballar durant tres mesos a la cuina del Restaurant Adolfo de Toledo.

A la pregunta formulada pels organitzadors de l’European Young Chef Award sobre quin és el seu somni, respon el següent: “Vull convertir-me en una gran xef que combini les diferents gastronomies que trobaré en els meus viatges”. L’estada aquests dies a Rodes pot ser una passa significativa per assolir aquest objectiu.


Maó, 25 d’octubre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Presidència
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS