Notícies i actualitat

La Menorca Talaiòtica atreu l'atenció del públic francès

Data : 28/10/2019

La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha participat del 24 al 27 d’octubre al Saló Internacional del Patrimoni Cultural de París, on ha pogut constatar l’interès que el patrimoni prehistòric desperta entre professionals i particulars del país veí.

El patrimoni arqueològic de Menorca ha estat una de les grans sorpreses al Saló Internacional del Patrimoni Cultural de París, cita celebrada del 24 al 27 d’octubre al Carrousel du Louvre i a la qual la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha assistit per primera vegada. La densitat i l’estat de conservació dels jaciments prehistòrics de l’illa ha despertat l’interès de professionals i particulars en una de les fires més importants del circuit turístic cultural.

El públic que s’ha interessat per Menorca s’ha sorprès en veure la gran quantitat de restes arqueològiques que es conserven a l’illa, així com la monumentalitat de les mateixes. Representants d’agències especialitzades i turistes a títol particular han pres nota del gran potencial que Menorca té en l’àmbit del turisme arqueològic, confirmat per la candidatura a Patrimoni Mundial.

També ha impactat positivament entre el públic la condició de Reserva de Biosfera i l’alt grau de protecció natural, fet que lligat al bon estat de conservació dels jaciments arqueològics s’ha interpretat com el resultat del compromís adquirit pels menorquins amb el patrimoni, tant cultural com natural. L’herència britànica també ha generat interès: moltes de les persones que s’han acostat al mostrador de Menorca
sabien que havia pertangut a la Corona Britànica, però desconeixien la magnitud de l’empremta deixada en costums, lèxic i arquitectura.
El Saló Internacional del Patrimoni Cultural de París ha comptat amb un total de 330 expositors dels sectors de la valorització, la restauració i la conservació del patrimoni, a més de destinacions turístiques.
Durant els quatre dies que ha durat la fira, s’han succeït diferents esdeveniments i iniciatives de debat al voltant de la temàtica “El futur com a patrimoni” i la noció de la transmissió.

Més especialització
L’assistència la fira parisenca forma part de l’estratègia promocional dissenyada per la Fundació Foment del Turisme de Menorca per millorar la visibilitat de l’illa en els principals mercats emissors. Aquesta estratègia preveu el reforç de les accions que prioritzen la segmentació i l’especialització, com és el cas de les fires temàtiques i professionals. La planificació per al 2019 inclou l’assistència a 29 fires, 18 de les quals especialitzades. Per productes, d’acord amb els grans objectius promocionals de la FFTM per a aquest any, s’han prioritzat els relacionats amb el gaudi de la natura i l’esport (11), s’han incorporat per primera vegada a la programació fires especialitzades en patrimoni i arqueologia (2) i s’ha reforçat la promoció de l’illa com a destinació de viatges d’incentius i congressos (2) i de creuers (2).

Maó, 28 d'octubre de 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Presidència
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS