Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca valora positivament la sentència del Tribunal Constitucional que avala la llei de camins de Mallorca i Menorca

Data : 24/10/2019

La llei de camins públics i rutes d'interès excursionista de Mallorca es va ampliar a totes les Balears atenent a una petició del Consell Insular de Menorca en la passada legislatura


El Tribunal Constitucional legitima la llei de Camins del Govern Balear i desestima el recurs a la Llei de Camins del Govern que es va aprovar a la passada legislatura i que va ser recolzada al Consell Insular de Menorca. Es tracta d'una iniciativa legislativa referent als camins rurals amb l'objectiu de “realçar el valor de l'extensa xarxa de camins públics de les Balears, regulant les diferents realitats que els afecten i establint els mitjans adequats per defensar-los i garantir-ne la protecció”.

El Consell Insular de Menorca fa una valoració molt positiva de l'ordenament constitucional que avala aquesta normativa. La sentència del constitucional respon al recurs presentat recalcant que aquesta llei no elimina cap garantia als propietaris de terres eventualment afectats els quals podrien iniciar els tràmits administratius i judicials corresponents.

Cal destacar que aquesta iniciativa legislativa està en sintonia amb tota la feina que es fa a Menorca per a la protecció dels camins rurals de l'illa i amb les tasques iniciades al 2016 amb el finançament de l'Impost de Turisme Sostenible destinades a la recuperació i rehabilitació d'alguns trams de Camí de cavalls. A més, els camins rurals formen part del patrimoni de Menorca i la seva protecció és essencial en una Reserva de Biosfera.

Per aquest motiu, l'any 2017 el Consell Insular de Menorca va encapçalar als grups parlamentaris a defensar que la Llei de camins de Mallorca es generalitzés a tot Balears, una proposta que va sortir endavant amb els vots favorables de l'equip de govern al ple de Consell Insular de Menorca. La llei va ser aprovada definitivament al 2018 ampliant-se a Menorca.


Maó, 24 d’octubre del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS