Notícies i actualitat

Alimentació Saludable, la nova unitat didàctica de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 17/10/2019

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera suma un nou títol a la seva col·lecció de quaderns didàctics per a alumnes de primària i secundària. La nova unitat, la sisena de la col·lecció, tracta sobre l'Alimentació Saludable a la Reserva de Biosfera de Menorca, una guia que ensenya als més joves què és l'alimentació saludable i com es vincula amb la terra, la cultura, l'economia i la conservació del territori.

Igual que els anteriors números, aquest quadern té com a objectiu educar en valors sobre els diferents i variats àmbits que es treballen en una reserva de biosfera atenent a la seva transversalitat i la interrelació de tots ells. Així, agafant com a tema principal l'alimentació, aquest quadern tracta aspectes com la producció alimentària, la relació entre alimentació i salut, la gastronomia de Menorca, el malbaratament alimentari o la seva importància en la conservació del territori. Aquests temes es desgranen per abordar conceptes com la sobirania alimentària a l'illa, el producte de proximitat i de temporada, l'agricultura ecològica o el paper de la dona en la producció d'aliments.

La finalitat última és transmetre a l'alumnat la rellevància que té l'alimentació en un territori, i donar a conèixer el model alimentari que es persegueix implementar a la reserva amb l'Estratègia Alimentària de Menorca després de l'adhesió de l'illa al Pacte de Milà el 2017, un pacte que persegueix la implementació de sistemes alimentaris sostenibles, saludables, inclusius i amb més sobirania.

La nova unitat s'afegeix així a les unitats ja existents sobre "Reserva de Biosfera", "Geologia", "Energia", "Biodiversitat terrestre" i "Biodiversitat marina" de la col·lecció de quaderns didàctics. Aquesta col·lecció s'utilitza com a material de suport en els tallers que imparteix l'Agència Menorca Reserva de Biosfera en centres educatius en el marc del programa educatiu Salut Jove i Cultura del Consell Insular de Menorca.

Els tallers, 18 en total aquest curs escolar, estan dirigits a tots els nivells educatius, des d'infantil a cicles formatius o adults, i busquen incorporar els valors mediambientals en els centres educatius. Aquest any els tallers de Salut Jove i Cultura impartits des de l'Agència han rebut 253 peticions, de manera que al llarg d'aquest curs escolar 2019-2020 més de 4000 alumnes participaran en aquestes activitats.

Tot i que aquestes unitats solen anar relacionades amb tallers concrets del programa Salut Jove i Cultura, qualsevol centre educatiu que estigui interessat pot sol·licitar-les al Consell Insular de Menorca, que disposa d'un estoc en format paper. A més, aquest material està també disponible en format digital i accessible a tot el públic en l'apartat d'educació ambiental de la nostra web.

Com en edicions anteriors, aquests quaderns han estat editats buscant minimitzar l'impacte ambiental inherent als materials i processos utilitzats. Per això, compten amb l'ecoetiqueta DAP o motxilla ecològica, l'anomenada declaració ambiental de producte amb la qual es calcula el comportament ambiental de la publicació, es declaren les bones pràctiques ambientals de les empreses implicades i es proporciona informació sobre l'impacte ambiental estalviat en relació a una publicació impresa comú.


Maó, 17 d’octubre del 2019

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS