Notícies i actualitat

Menorca, candidata a Regió Gastronómica Europea 2022

Data : 07/10/2019

La presidenta Susana Mora encapçala la delegació menorquina que viatja aquest dimecres a Brussel·les per defensar la candidatura de l’illa a obtenir el reconeixement que atorga l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme.

La presidenta del Consell i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Susana Mora, presentarà aquest dimecres, 9 d’octubre, la candidatura de Menorca a Regió Gastronòmica Europea 2022 en el si de la trobada “Futurs més verds i més saludables”, que reunirà a Brussel·les a membres de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), promotor d’aquest reconeixement, de la Comissió Europea, del Comitè de les Regions i de la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia. Mora serà la veu d’un projecte col·lectiu, participat per administració, entitats i empreses menorquines.

Acompanyaran a la presidenta el conseller d’Economia i Territori, Miquel Company, el director insular de Promoció Turística, Jesús Gomila, i Borja Beneyto “Matoses”, coordinador del Bid Book Menorca. Timeless flavour. També hi participaran el xef Felip Llufriu i una jove cuinera
formada a l’IES Maria Àngels Cardona. Ells seran els encarregats de preparar un tast de cuina “Made in Menorca” que podran degustar tots els assistents a l’acte.

L’esdeveniment s’articularà al voltant de dos blocs: un primer bloc on s’abordaran les perspectives de les regions gastronòmiques europees a partir de dues taules rodones sobre “Llegat i futurs alimentaris” i “Paisatge, benestar i cultures culinàries”, i on també es plantejarà la conveniència de crear un fons per col·laborar amb les regions menys desenvolupades; i un segon bloc on Menorca i Trondheim-Trondelag presentaran les seves candidatures per a l’any 2022.

En la seva intervenció, la presidenta Susana Mora posarà en valor la feina que s’ha fet a Menorca en matèria de sostenibilitat, de protecció del medi ambient i el paisatge, de promoció de la cultura pròpia, de diversificació econòmica i de salut i benestar social, i posarà en valor l’esforç col·lectiu que hi ha darrere d’aquest projecte per aconseguir el reconeixement de Regió Gastronòmica Europea. Matoses, per la seva banda, explicarà “Les àrees d’enfocament de l’oferta de Menorca i el programa proposat per al 2022”.

El jurat que prendrà nota de la candidatura de Menorca i farà les corresponents preguntes estarà format pels següents membres de la Plataforma de Regions Europees de la Gastronomia: Ariadna Ribas, de Catalunya; Jacinta Dalton, de Galway-West of Ireland; i Janez Bogotai, d’Eslovènia.

Què és l’IGCAT?
L’IGCAT és un institut sense ànim de lucre que des de 2012 fa feina amb consorcis d’entitats i agents regionals en els àmbits de la gastronomia, la cultura, les arts i el turisme. Compta amb l’experiència d’una xarxa global d’experts i col·labora amb organitzacions intergubernamentals especialitzades. El seu objectiu principal és empoderar les comunitats locals sobre la importància de salvaguardar i promoure els seus recursos alimentaris, culturals, artístics i de turisme sostenible, cosa que considera “essencial per equilibrar les tendències alimentàries globalitzades que afecten el planeta, la salut i les economies locals”.

Maó, 7 de octubre de 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS