Notícies i actualitat

La Fundació Foment del Turisme de Menorca comença a caminar

Data : 22/10/2015

Avui ha quedat constituïda formalment la nova entitat de promoció turística amb l’assistència de tots els membres que integren el patronat.

El Consell valora positivament l’inici del treball conjunt entre la iniciativa privada i la pública en matèria turística, “una dinàmica que sens dubte serà beneficiosa per a Menorca”.


Avui s’ha constituït formalment la Fundació Foment del Turisme de Menorca amb l’assistència dels representants de totes les entitats que integren el patronat: Consell de Menorca, PIME, CAEB, l’Agrupació Empresarial d’Agències de Viatge de Balears (AVIBA), l’Associació Hotelera de Menorca (ASHOME), l’Associació d’Empresaris d’Habitatges Turístics Vacacionals de Menorca (VITURME), l’Associació Menorquina de Bars i Restaurants i la Cambra de Comerç de Menorca.

El passat 30 de juny es va publicar al BOIB l’aprovació definitiva de la modificació dels estatuts de la Fundació Destí Menorca que passa a partir d’ara a anomenar-se Fundació Foment del Turisme de Menorca.

El Consell segueix el procés administratiu que marca la llei, tot i que l’equip de govern no comparteix al cent per cent els estatuts, per la qual cosa un cop constituïda la nova fundació plantejarà l’inici del procés de revisió.

Amb tot, l’equip de govern del Consell valora de manera molt positiva l’inici del treball conjunt entre la iniciativa privada i la pública en matèria turística, una demanda històrica de tots els agents implicats. “Estem davant del començament d’una dinàmica de feina basada en la participació i el consens en la presa de decisions que, sense dubte, resultarà molt beneficiosa per a Menorca”, afirmen des de la institució insular.

Objectius per al 2016

A la reunió d’avui s’han compartit els grans eixos de la política en promoció turística de cara a l’any 2016, que tindrà com a objectiu clau la consolidació i millora del posicionament de Menorca com a destinació turística única, competitiva i preferent en un entorn de gran competitivitat.

Per a assolir aquest objectiu s’ha remarcat la necessitat de millorar la imatge i el coneixement de Menorca en els mercats emissors i, per descomptat, reforçar la connectivitat. Així mateix, s’han assenyalat la diversificació de mercats i la reducció de l’estacionalitat com a prioritats d’un esforç promocional que ha de cercar l’eficiència i la rendibilitat. En aquest sentit, s’ha apuntat el camí a seguir en diferents mercats europeus, que tindrà en la Reserva de Biosfera i la Menorca Talaiòtica dos dels seus grans valors.

Mercats
Tot i que s’ha de continuar treballant en la definició de l’estratègia promocional, s’ha plantejat la idoneïtat que el gruix de les accions per al 2016 s’orienti a millorar el posicionament de Menorca en quatre mercats estratègics. D’una banda, els mercats espanyol, britànic i alemany, considerats tradicionals; i d’altra, el francès, amb un gran potencial de creixement.

Per aconseguir una penetració adequada en aquests mercats s’ha considerat necessari establir vies de col·laboració amb les oficines espanyoles de turisme -especialment les de Londres, Munich i París-, treballar en la consecució d’acords amb touroperadors i companyies aèries i reforçar la comunicació en tres camps: en l’entorn digital, en guies i revistes especialitzades i en la mateixa destinació amb la programació de viatges de premsa i familiarització que possibilitin la presència física dels prescriptors.


Maó, 22 d’octubre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS