Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca interposarà una querella contra Cesgarden per un presumpte frau processal

Data : 23/10/2015

La presidenta Maite Salord i el cap de l’oposició Santiago Tadeo han comparegut avui matí per tal d’explicar de manera conjunta quin serà a partir d’ara el camí a seguir en el cas Cesgarden per part de l’equip de govern, i sempre amb la clara voluntat -compartida per equip de govern i oposició- de defensar els interessos dels menorquins. 

Arran de la demanda incidental per a l’execució dels punts 2, 3 i 4 de la sentència de 05.05.2011, la Sala del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha desestimat, en Interlocutòria del passat mes de setembre, les pretensions de la mercantil, que pretenia una nova indemnització per valor d’11 milions d’euros.

- Recordem que aquests punts feien referència al valor dels terrenys de sòl rústic al qual es trasllada l’aprofitament; al valor econòmic de l’aprofitament del nou sector urbanitzable a cedir, obligatòriament i gratuïtament a l’ajuntament d’Alaior; i als honoraris tècnics, taxes i despeses derivades de la redacció dels instruments de planejament i urbanístics necessaris per al desenvolupament del nou sector del sòl urbanitzable-.

En la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears desestimatòria de les pretensions de Cesgarden, el Tribunal afirma que, quan va redactar la sentència del maig de 2011 la sala desconeixia el supòsit que els terrenys ja eren de la propietat de la de la demandant, és més, aquesta havia afirmat que hauria d’adquirir els nous terrenys on es traslladaven els aprofitaments urbanístics, quan en realitat ja els havia comprat un dia abans de l’aprovació, l’abril de 2003, del Pla Territorial Insular. Davant aquest cas d’engany al Tribunal, i en base a l’informe emès per l’advocat Fernando Mateas, el Consell Insular de Menorca ha decidit interposar una querella contra Cesgarden per un presumpte frau processal.


Maó, 23 d’octubre de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS