Notícies i actualitat

Nova línia de concessió d’ajuts per als titulars d’un habitatge adherit al programa Lloguer Ètic

Data : 30/09/2019

La consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, acompanyada per la directora insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Paula Ferrando, ha presentat aquest matí la nova línia de concessió d’ajuts per als titulars d’un habitatge adherit al programa Lloguer Ètic del Consell Insular.

El programa pilot de Lloguer Ètic té com a finalitat incidir sobre els propietaris d’immobles que els volen llogar i, per altra banda, ajudar a aquelles persones i famílies que volen accedir a un pis de lloguer i que per les seves condicions i característiques socials, laborals i econòmiques els hi és impossible accedir a un pis de lloguer a preu de mercat i pels seus propis mitjans.

Amb aquestes ajudes es pretén animar als petits propietaris a llogar els seus habitatges i, pretén incidir, en la mesura del possible, en revertir la situació actual de gentrificació i turistització dels nuclis urbans de Menorca, així com en reduir el nombre d’habitatges que estan buits tot l’any o bona part d’aquest.

Els llogaters que es vulguin beneficiar d’aquestes ajudes, a més a més d’estar inscrits en el Programa de Lloguer Ètic, han de complir un seguit de requisits. Entre aquests, es troben: els habitatges han d’estar ubicats en els nuclis tradicionals dels municipis de Menorca, els habitatges han d’estar desocupats i en condicions de ser llogats, i actualment han de ser habitatges destinats al lloguer d’estades curtes i que actualment el vulguin destinar a lloguer de llarga durada.

Les ajudes estan destinades a cobrir les despeses següents:

El cost de l’assegurança de la llar fins a un màxim de 400€ a l’any que inclogui la reclamació de danys causats per l’inquilí i l’impagament del lloguer.
El cost del Certificat d’Eficiència Energètica fins a un màxim de 200€ en el supòsit que l’immoble a llogar dins del programa de lloguer ètic no el tingui i estigui en condicions d’obtenir-lo.
El cost del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) fins a un màxim de 300€ a l’any mentre duri l’adhesió de l’immoble al Programa Lloguer Ètic.
El pagament de la taxa corresponent a la tramitació de la Cèdula d’Habitabilitat, que per l’any 2019 és de 25,24€, en el supòsit que l’immoble a llogar dins el programa lloguer ètic no el tingui o hagi caducat, i estigui en condicions d’obtenir-lo, o s’hagi expedit dins els tres mesos anteriors a l’adhesió de l’immoble al Programa Lloguer Ètic.

L’import màxim d’aquestes ajudes és de 925,24€.

Per a més informació i sol·licituds es pot consultar la pàgina web: llogueretic.cime.es

Maó, 30 de setembre del 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS