Notícies i actualitat

Presentació de les pistes de pàdel Sant Lluís

Data : 26/09/2019

S’han construït dues pistes a través del Pla d’Equipaments Esportius, i dues més en el marc de la concessió esportiva municipal

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, el conseller de Cultura i Esports, Miquel Àngel Maria, la batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès i el regidor d’Esports de Sant Lluís, Ramon Herraiz, han presentat aquest matí les pistes de pàdel que s’han construït al municipi. D’aquesta manera, s’amplia l’oferta esportiva al municipi amb unes instal·lacions homologades al més alt nivell i que permetran també la celebració durant els propers quatre del World Padel Tour.

La construcció de les pistes s’ha articulat a partir de dos projectes complementaris. Així, s’han habilitat dues pistes en el marc de la concessió de la gestió esportiva del municipi, i dues més finançades pel Pla Territorial d’Instal·lacions i Equipaments Esportius del Consell de Menorca. Són dos projectes diferents però complementaris.

El primer projecte sorgeix de la necessitat de renovació de la concessió de la zona esportiva de Sant Lluís. En el marc de la licitació, l’actual empresa concessionària, Biosport, va oferir com a millora la construcció de dues pistes de pàdel cobertes, ubicades al costat de les pistes de tennis. Són dues pistes de 10x20 metres, de gespa artificial. Una actuació que assumia la pròpia concessionària, i que des de l’Ajuntament es va veure adequada per ampliar l’oferta esportiva pública del municipi i per oferir un nou servei a la ciutadania. El cost d’aquesta actuació és assumit íntegrament per part de l’empresa concessionària de la gestió esportiva municipal, i aquestes instal·lacions passaran a mans municipals una vegada acabi l’actual concessió.

A la vegada que s’adjudicava aquest contracte, sorgia la possibilitat d’organitzar a Menorca una prova del World Padel Tour, i de fer-ho durant quatre anys (entre 2019 i 2022). Davant aquesta opció, es va considerar conve convenient unir esforços per a fer realitat allò que moltes ciutats del món voldrien. Es tracta d’una gran oportunitat esportiva, econòmica i d’imatge per a la nostra illa i per a Sant Lluís. Això va derivar en un segon projecte per construir dues pistes més, al costat de les que ja es projectaven. Per finançar aquesta actuació es va recórrer al Pla Territorial d’Instal·lacions i Equipaments Esportius del Consell de Menorca.

Així, es va firmar un conveni a tres anys, per tal que l’aportació del Consell a Sant Lluís en matèria d’equipaments esportius se centrés entre el 2019 i el 2021 en les dues noves pistes de pàdel. En total, s’hauran aportat 122.931,60 euros. Per anys, l’aportació del Consell queda distribuïda així:

Any
Aportació del Consell
2019
32.931,60€
2020
45.000€
2021
45.000€

Ara, a les portes de la celebració del World Padel Tour, les pistes de pàdel ja són una realitat. Un fet que, segons ha explicat la batlessa de Sant Lluís “permet fer realitat dues consecucions. Primer, l’ampliació de l’oferta esportiva pública de Sant Lluís amb unes instal·lacions del més alt nivell. I segon, poder acollir un torneig de dimensions internacionals com el World Padel Tour, amb tot allò que implica per un municipi com Sant Lluís i una illa com Menorca”.

Per la seva banda, la Presidenta del Consell Insular Susana Mora ha afegit que “aquestes pistes suposen un impuls més a la voluntat de l’equip del Consell Insular de promoure l’esport entre la societat menorquina, pels valors que transmet: companyerisme, autosuperació, esforç, constància… A més a més, amb l’acollida del World Padel Tour també suposen l’oportunitat que representa pels residents de gaudir d’un torneig d’alta qualitat des de casa”.

Sant Lluís, 26 de setembre de 2019


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS