Notícies i actualitat

El tribunal dóna la raó al Consorci de Residus en el contracte de gestió de Milà

Data : 22/10/2015

El Tribunal Administratiu emet una resolució favorable al Consorci de Residus pel que fa al recurs de contractació interposat el passat agost per les empreses Fomento de Construcciones y Contratas SA i Antonio Gomila SA respecte a l'adjudicació de la gestió de Milà

El passat dilluns dia 19 d’octubre el Consorci de Residus i Energia de Menorca va rebre la resolució (núm. 927/2015) del Tribunal administratiu central de recursos contractuals referent al recurs interposat per les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA. y Antonio Gomila, SA. sobre l’acord d'adjudicació del contracte de gestió del servei públic de tractament, valorització i eliminació de residus a l'Àrea de Gestió de Residus de Milà.

El Tribunal no admet l'esmentat recurs argumentant que el recurrent va ser classificat en darrera posició tant en la valoració dels criteris avaluables mitjançant judici de valor, com en la relació dels criteris ponderables mitjançant xifres. Aquest fet evidencia que encara que s'admetessin les al·legacions i es considerés que la valoració tècnica de la seva oferta resultés incorrecta, corresponent-li fins i tot la màxima puntuació, en cap cas hauria resultat adjudicatària, a la vista del resultat de la valoració de les ofertes subjectes a judici de valor.

D'altra banda, el Tribunal considera que les al·legacions realitzades pel recurrent sobre la possible nulitat del procediment són de caràcter purament genèric, sense que s'identifiqui cap vici concret procedimental o material més enllà de les qüestions plantejades pel que fa a la valoració de l'oferta, al·legacions que per tant tenen com a únic objectiu justificar la legitimació que, d'altra banda, resulta clarament inexistent.

El Tribunal també declara que s'aprecia la concurrència de mala fe o temeritat en la interposició del recurs, motiu pel qual es procedeix a la imposició de la sanció prevista a l'article 47.5 del TRLCSP, en el seu grau mínim, això és, 1.000 euros, que hauran de pagar les empreses esmentades.

Perquè el Consorci de Residus i Energia de Menorca pugui formalitzar el contracte resta pendent la resolució del recurs interposat per la UTE SETEC BUILDING,S.L.-S.A. DE OBRAS Y SERVICIOS, COPASA-GUADAIRA SERVICIOS AMBIENTALES,S.L., que va entrar al Tribunal Administratiu central de recursos contractuals en data 14 d'octubre de 2015.


Maó, 22 d’octubre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS