Notícies i actualitat

L'equip de govern vol fer del CES un autèntic espai de debat per reaccionar amb iniciatives i actuacions dirigides a protegir i impulsar els nostres sectors productius

Data : 21/10/2015

“El Consell Econòmic i Social hauria de ser, per definició, una mesa permanent, àgil i eficaç per reaccionar amb iniciatives i actuacions dirigides a protegir i impulsar els nostres sectors productius”. Aquestes han estat les paraules de la presidenta Maite Salord durant la celebració del Ple de Constitució del Consell Econòmic i Social de Menorca que ha tingut lloc avui al Consell Insular de Menorca.

Per a Salord “és imprescindible que el Consell jugui un paper actiu, aglutinador i dinamitzador en uns moments tan difícils a nivell econòmic i social perquè estam convençuts que l’administració ha de liderar i ser motor del canvi”. En aquest sentit, la presidenta ha explicat que hauria de ser “una eina de planificació i gestió que definesqui un model econòmic, ambiental i social per Menorca, un instrument que ens digui què hem de fer, com ho hem de fer, qui ho ha de fer, i quines seran les inversions necessàries per dur-ho a terme”.
“En aquest sentit, s’ha de dir de manera clara que ja tenim un precedent que demostra que açò és possible: el Pla Territorial Insular com un document de visió estratègica que, des de l’eix territorial, va néixer per ordenar i orientar la gestió de Menorca. El PTI no és un dogma. Necessita ser revisat, actualitzat i novament consensuat. Però és un bon exemple de visió estratègica i de planificació a mitjà termini”, ha afegit.

L'equip de govern defensa que el PTI no és suficient. “Avui necessitam una eina més global i més potent, que definesqui i posi en marxa un nou model productiu per Menorca, una nova “via menorquina del creixement” equilibrada i sostenible”.

En aquest sentit, la presidenta ha destacat que “açò ens duu a la qüestió de com fer-ho. Hi ha dues maneres. La primera és encomanar a uns experts que redactin un pla estratègic. Podria ser molt bo, però segurament acabaria dins un calaix. La segona manera, que és la que proposam nosaltres, és dur a terme un procés participatiu ample, obert, multisectorial, de manera que el pla estratègic sigui la culminació d’aquest debat. El pla estratègic resultant de la participació seria un model de consens, un “tema d’estat”, aliè a la controvèrsia política i, per tant, a l’alternança de colors polítics que governin al Consell Insular”.

L'equip de govern visualitza Menorca a 10 anys vista com “un referent en conservació del paisatge, en ús d’energies renovables, en turisme de qualitat, en diversificació econòmica gràcies a una indústria innovadora (el centre BIT hi té molt a dir) en qualitat de vida, la qual cosa vol dir uns serveis públics de qualitat, i en atenció a les persones més vulnerables”.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera, Susana Mora, ha subrallat com una de les prioritats de l'equip de govern el Contracte Social, que es tracta d'un acord “entre els agents socials i l'administració per dibuixar el mapa del Pla Estratègic de Menorca”. Un full de ruta en dos sentits: un Pla d'Ocupació i un Pla de Projecció Econòmica a partir de dos pilars bàsics, la coordinació i el lideratge.

Així, la ferma voluntat de l'equip de govern de fer d'aquest CES un autèntic espai de debat, de propostes, de feina.


Maó, 21 d'octubre de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS